Záhada “ztracené” ponorky Černomořské flotily je objasněna, velení NATO však vyděšené (video)

Severoatlantická aliance vedená Američany v poslední době stále více vykazuje provokační aktivity podél hranic Ruska. Lodě NATO jezdí s železnou pravidelností po pobřežních vodách Černého moře. Americké americké bombardéry objevují blízko ruských hranic. To vše doprovázejí otevřeně nepřátelské prohlášení, která nejsou ničím jiným než provokací. “Píše portál warfiles.ru.

Rusové se nezdají
Rusko však také nepatří mezi “nesmělých deset”. Nedávné námořní manévry v Černém moři jednoduše odradily velení NATO a čínská armádní tisk označila postup Ruska za důstojnou reakci na provokace Aliance.

https://youtu.be/o4ccNq1B1T0

“Mizení” ponorka
Co to tedy tak překvapilo americké velení? Jde o to, že ruská ponorka B-237 “Rostov na Donu”, která opustila syrský přístav “Tartus”, záhadně “zmizela”. Armáda NATO zveřejnila, že ztratila z dohledu ruskou ponorku.

To nejzajímavější se ale stalo později.

Úkryt při Krétě
Ukázalo se, že ruská ponorka B-237, hledaná všemi silami Aliance, směřoval na Krétu a skryla se. Tak připravila simulovaný propad americké skupiny válečných lodí, vedených letadlovou lodí USS Dwight D. Eisenhower.

Úderná síla ruské ponorky “Rostov na Donu” je více než dostatečná na to, aby zneškodnila zmíněnou letadlovou loď. Pokud na svůj cieľčíha na dně, bude prostě nemožné odrazit její útok.

Záhada s přídavkem
Ale to není všechno. Po prvním utajeném manévru se uskutečnil druhý. Šest ponorek černomořské flotily současně vyplulo na moře, kde se v tom okamžiku prováděly velké cvičení NATO. Ty byly i proto předčasně ukončeno.

zdroj: hlavnydennik.sk

Přejít nahoru