Americký vojenský generál odhaduje: Více než 100 000 Rusů zabitých nebo zraněných na Ukrajině

Od začátku války na Ukrajině bylo zabito nebo zraněno více než 100 000 ruských vojáků a ukrajinské ztráty jsou pravděpodobně podobné, řekl ve středu předseda amerického sboru náčelníků štábů generál Mark Milley.

V projevu v New York Economic Clubu generál Milley prozradil: “Díváte se na více než 100 000 zabitých a zraněných ruských vojáků. To samé asi na ukrajinské straně.”

Údaje předložené generálem Milleym, které nemohly být nezávisle potvrzeny, jsou nejpřesnější, které Washington dosud poskytl. Vysoký americký vojenský představitel také doufal v rozhovory o ukončení války a varoval, že vojenské vítězství nemusí být možné ani pro Rusko, ani pro Ukrajinu. Píše portál RMX.

“Musí existovat vzájemné uznání, že vojenské vítězství je pravděpodobně v pravém slova smyslu možná nedosažitelné vojenskými prostředky, a proto se musíte obrátit k jiným prostředkům,” řekl generál Milley. Podle něj existuje “okno příležitosti pro vyjednávání”.

Jeho poznámky přišly v době, kdy Rusko nařídilo svým vojákům stáhnout se z jihoukrajinského města Cherson, což byla rána pro vojenskou kampaň Moskvy. Kyjev však reagoval opatrně a uvedl, že je nepravděpodobné, že by ruská armáda opustila strategické město bez boje. Mezitím americký prezident Joe Biden naznačil, že stažení je důkazem, že Moskva má na bojišti “skutečné problémy”.

Přejít nahoru