Úřady objevily krajtu s obrovským břichem: Když ji rozřízli, byli v šoku

Krajta měřila asi 6,7 metru, píše Daily Mail. Ženu pravděpodobně zabil tak, že ji nejprve udusil. Předpokládá se, že zemřela ve velkých bolestech, které mohly trvat asi dvě hodiny. Had nejprve použil zuby a pak se kolem oběti co nejrychleji ovinul svým mohutným tělem a sevřel ji tak, že nemohla dýchat. Když se udusila, had vykloubil čelist a celou ji spolkl.

Krajtě by pravděpodobně trvalo týdny, než by plně strávila potravu takové velikosti. Tělo Jary vypadalo po rozříznutí hada z velké části neporušené, včetně oblečení. “Oběť se nevrátila domů poté, co se v pátek rozloučila s rodinou, když šla na zahradu sbírat kaučuk ze stromů,” líčí okolnosti případu místní starosta Anto. Rodina ženy nahlásila její zmizení úřadům a krátce poté bylo zahájeno pátrání. Měla tragický konec.

Úrady objavili pytóna s

Zdroj: profimedia.sk

Ačkoli jsou takové případy vzácné, není to poprvé, co krajta v Indonésii sežrala člověka. Stalo se to i v letech 2017 a 2018 Krajty polykají kořist vcelku. Jejich čelisti jsou spojeny extrémně pružnou pojivovou tkání, která jim umožňuje roztáhnout tlamu i kolem větších obětí. Tito hadi se obvykle živí krysami a jinými zvířaty, ale čím jsou větší, tím větší kořist mohou spolknout. Například prasata a dokonce i krávy.

Úrady objavili pytóna s

Zdroj: profimedia.sk

Přejít nahoru