Putinovi gorily provádějí brutální mučení! Ukrajince byly vytrhány nehty a ruce ponořeny do vroucí vody. Po propuštění musela podstoupit plastickou operaci v podobě rekonstrukce obličeje

Ovdovělá účetní (44) z Chersonu vypověděla o hrůzách ruských cel. Okupanti v ukrajinském městě údajně zavírali civilisty do mučíren a vězni pak byli nuceni přežívat v přeplněných celách celé měsíce bez jídla a vody a pravidelně se stávali oběťmi brutálního násilí. Výpovědi přeživších potvrdily ukrajinské a mezinárodní orgány, které od začátku invaze zaznamenávají válečné zločiny spáchané Rusy. Okupanti vězňům mimo jiné strhávali nehty, ponořovali jim ruce do vařící vody, stříleli je do genitálií elektrickými šoky, škrtili je a surově bili.

Oksana Minenko byla loni na jaře několikrát zadržena a mučena. Okupanti jí zabalili hlavu do pytle, bili ji pažbou pušky a po propuštění musela účetní podstoupit plastickou operaci v podobě rekonstrukce obličeje. Poté, co ženě opařili ruce vroucí vodou, jí postupně vytrhali všechny nehty. “Byla jsem živá mrtvola,” prohlásila Minenko v prosinci během svého pobytu v humanitárním středisku.

Metody mučení potvrdila vyšetřování organizací na ochranu lidských práv a ukrajinských úřadů. Okupanti například údajně dávali civilistům elektrošoky do genitálií a dalších částí těla, brutálně je bili a různými způsoby dusili. “Když máte na hlavě pytel a bijí vás, nemůžete dýchat, nemůžete nic dělat, nemůžete se bránit,” vzpomíná Minenková. “Když mi začali postupně vytrhávat nehty, jedna bolest střídala druhou.”

Manžel umučené Oksany zemřel při obraně Antonivského mostu v Chersonu jako příslušník ozbrojených sil Ukrajiny. Přišel o život hned první den války, řekl Minenko. Rusové se z města stáhli až v polovině listopadu 2022.

zdroj

Přejít nahoru