Německý muslimský vůdce požaduje vládu Německa, aby pomohla měšitám. “Brzy nebudeme moci platit nájem,” stěžuje si jeden z nich

Mazyek řekl, že mnoho mešit v Německu čelí finančním opatřením kvůli blokovacím opatřením a že mnoho z nich je na pokraji bankrotu, protože se spoléhají na individuální dary od věřících.

“Mnoho mešit čelí bankrotu, protože žili mimo sbírku pro páteční modlitby. Brzy již nebudou moci platit své nájemné, sazby za půjčky na nemovitost nebo jejich zaměstnance, “ uvedl pro německý časopis Der Spiegel v rozhovoru tento týden.

„Na rozdíl od církví je mnoho sborů v Německu do velké míry financováno prostřednictvím sbírek. Navíc: 30 až téměř 50 procent tohoto příjmu je generováno ročně, zejména v ramadánském období, “dodal.

Mazyek uvedl, že řešení problému by mělo přijít formou záchrany od německé vlády s tím, že: „Mešity a jejich vůdci se v koronavirovém období ukázali jako zvláště odpovědní.“

“Jsou v okresech a jsou nepostradatelnými institucemi pro naši společnost. Vláda proto musí kompenzovat také ztrátu výnosů způsobenou uzavřením ve formě [peněžní] kompenzace, “uvedl.

“Pokud se tak nestane, po koronové krizi už nebude existovat několik mešit. A s nimi zmizí blahobyt, pastorační péče a sociální integrace, které v současné době pro naši společnost dělají, “dodal. Píše portál Breitbart.

Přejít nahoru