Okamura škodí důchodcům a slouží ruské propagandě, pustila se do šéfa SPD předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Stal se rekordmanem ve vedení dlouhých monologů. Kvůli důchodům hovořil ve Sněmovně více než 7 hodin, informoval server iDnes.cz. V současné době se totiž projednává snížení valorizace důchodů a opoziční politici se předhánějí, kdo z nich se stane větším bojovníkem za práva důchodců. Ať to stojí, co to stojí.

„Musíme použít státní peníze na potřeby českých občanů a nikoliv tak jak je to teď, že se posílají desítky miliard někam Ukrajincům, desítky miliard někam na nejdražší zbraně, desítky miliard se posílají Evropské unii, i když občané nemají na energie. To jsou všechno blbosti,“ řekl Tomio Okamura ve videu, které sdílel na svém Twitteru a dodal, že Česká republika peníze má, ale že se prý vyhazují na zbytečné věci, například pomoc Ukrajině a jejím občanům, kteří prchají před válkou.

To rozhořčilo předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. „Pane Okamuro, léta sloužíte ruské propagandě a rozdmýcháváte nenávist ve společnosti. Jiný program bohužel nemáte,“ pustila se Pekarová Adamová nejen do Okamury, ale i do jeho hnutí SPD, o kterém je známo, že využívá populistické metody ve snaze poštvat občany proti vládě a získat si tak hlasy svých voličů, především důchodců.

Kromě toho obvinila Okamuru z obstrukcí a neschopnosti. Podle Pekarové Adamové šéf SPD celý proces pouze zpomaluje, aby získal přízeň svých voličů a vykreslil své hnutí jako jedinou politickou stranu, které záleží na důchodcích. „Aby stát nezkolaboval a bylo na důchody. Tomu ANO a SPD brání a stále blokují Sněmovnu. 10 hodin opozičních obstrukcí. Řešení? Stále žádné,“ je napsáno na obrázku, který Pekarová Adamová sdílela. Naznačila tak, že Okamurův hlasitý a zdlouhavý boj za práva důchodců jim spíše škodí, než aby jim pomáhal.

zdroj: idnes.cz, pravda24

Přejít nahoru