Politika

Politika Zprávy z domova

Uzavřít koalici se Spolu bych neměl problém, říká pražský lídr hnutí ANO Nacher

Povolební vyjednávání v Praze uvázlo na mrtvém bodě. Koalice Spolu odmítá spolupráci s hnutím ANO a s Prahou Sobě. Piráti ale utvořili Alianci stability právě s Prahou sobě, kterou chtějí zapojit do dalšího povolebního vyjednávání. Dosavadní primátor Zdeněk Hřib volá po širší koalici i se zapojením hnutí lídra Jana Čižinského.

Komentáře Politika Zprávy z domova

A co čekají? Mrazilo mě. Účastník porady s Fialou promluvil: Podivné zadání

„Musíme Ukrajině pomoci, aby konflikt přečkala s co nejmenšími ztrátami a aby nakonec zvítězila. Širším zájmem naší země je, aby byl ruský imperialismus konečně zastaven,” uvedl premiér Petr Fiala při zahájení pravidelné týdenní porady českých velvyslanců v Praze. Podle ministra zahraničí Jana Lipavského je nejdůležitějším úkolem české diplomacie podporovat Ukrajinu a vysvětlovat, proč nelze být vůči zlu v podobě války lhostejný. Ruskem je podle jeho slov ohrožena nejen Česká republika, ale i celá Evropská unie. Na zahájení každoročních letních porad s hlavami všech českých zastupitelských úřadů v zahraničí promluvili i další členové vlády. ParlamentníListy.cz měly možnost mluvit s několika účastníky této porady z řad diplomatů, kteří se s námi podělili o své dojmy a hodnocení.

Politika

Ponížený Macron: Zůstal v rozpacích poté, když si beninský ministr zahraničí vyčistil rameno poté, co ho francouzský prezident poklepal

Emmanuel Macron zůstal ponížen, když si beninský ministr zahraničí Aurélien Agbenonci vyčistil rameno poté, co ho francouzský prezident poklepal. Francouzský prezident byl na třídenní africké cestě, aby čelil válečnému příběhu Kremlu, že sankce Západu proti Rusku uprostřed invaze Vladimira Putina na Ukrajinu nejsou zodpovědné za válku. Ve videu je slyšet, jak prezident Macron volá ministra Agbenonciho na svou stranu, když mluví s Patricem Talonem, prezidentem Beninu.

Kontroverzní zprávy Politika Zprávy z domova

Vykulencovy starosti: Peníze na milenky a kampaně “starostů” v trapu? Jen malá část. Všichni o tom léta věděli. Jen ta naše slavná objektivní režimní média – nic. Fialenko teď bude zase “vysílat signály”. Ví Tomio, co musí udělat?

PAVEL KOPECKÝ přináší “Vidlákovy kydy” zaměřené tentokrát na korupční aféru cloumající pětikoalicí, jako jeden z možných pohledů na příčiny a důsledky hrůzostrašné kauzy “těch nejčistších” – kteří se tolik podobají hlavním médiím, jež tyhle parchanty k vládě přivedla, a nyní předstírají, že o jejich zločinech slyší poprvé…

Politika Zprávy z domova

Hrozba pro naše školství: pilně pracující Gazdík

Máme, jak známo, nového ministra školství. Jde o Petra Gazdíka, politika STANu, někdejšího učitele na základní škole v Bánově, později starostu obce Suchá Loz na Uherskohradišťsku a ještě později poslance politické strany STANu.Všichni ho z jeho vystoupení na TV obrazovce známe a nejvíc nás asi zaujala jeho nejistota a plachost, jichž si je jejich nositel dobře vědom, a ve snaze tento svůj hendikep vymazávat a dělat na veřejnost dojem muže rozhodného a schopného, nasazuje do svého jednání i řeči cosi jako neustálou rozdurděnost a podrážděnost (v tom nápadná podobnost s novým ministrem financí Stanjurou), které ovšem nejpůvodnější dojem jeho nejistoty nezmenšují, ale spíše ji jen ještě víc a plastičtěji zdůraňují.

Politika Zprávy z domova

Koaliční pětka vzkazuje národu: Na demokracii zvysoka kašleme!

SPD Tomio Okamury získala ve volbách 2021 20 poslaneckých mandátů, volilo ji 513 910 voličů, což představuje 9,56 všech ve volbách odevzdaných hlasů, čímž se SPD v soutěži všech našich politických stran umístila na pátém místě a dosáhla lepšího výsledku než např. v pořadí šestá TOP 09 (14 poslaneckých mandátů), či v pořadí sedmí Piráti ( čtyři poslanecké mandáty).

Přejít nahoru