Blaha k situácii v RTVS: Vo verejnom diskurze stále dominujú neoliberáli

“Deti Ameriky na čele s bakalárkou Hanzelovou podali v RTVS hromadné výpovede. Úroveň žurnalistiky na Slovensku okamžite stúpla o 100%.” uviedol Ľuboš Blaha s tým, že v budúcnosti sa určite uplatnia napríklad v mimovládnom sektore. “Obavy o nich nemám. Ak ich nezamestná Penta, určite im niečo nájde americká ambasáda. Teplé miestečko v nejakej z početných mimovládnych organizácií, ktoré financujú USA – budú si môcť vyberať a ďalej dostávať prachy za organizáciu majdanov. Ale aspoň to bude platiť americký daňový poplatník a nie slovenský koncesionár,” poznamenal Blaha dlhodobo upozorňujúci na neobjektívne reportáže RTVS najmä v oblasti zahraničnej politiky.

Blaha sa venoval aj výmene moderátora v hlavnej diskusnej relácii RTVS. “Aby sme sa ale moc netešili, tak je tu aj iná správa z verejnoprávnej televízie. Vraj Strižinca ako moderátora (buďme veľkorysí a nazvime to tak) vystrieda v O 5 minút 12 nejaký bývalý asistent poslanca za SDKÚ a spoluzakladateľ Podnikateľskej aliancie Slovenska. Preklad – nejaký neoliberálny ultras.” Reagoval Blaha na správu o novom moderátorovi Jozefovi Hajkovi.

“Toto je proste Kocúrkovo. Predstavte si, že by počas Radičovej pravicovej vlády dali moderovať hlavnú televíznu debatu asistentovi Smeru a spoluzakladateľovi Konfederácie odborových zväzov. Že si to neviete predstaviť? Nie, ani ja. Pretože pravičiari vyčistili každého, kto kedy v živote vyslovil fuj-fuj slová “progresívne dane” a “sociálny štát” či si nebodaj znechutene neodpľul pri slove “Rusko”. Oni mohli…”

Podľa Ľuboša Blahu vo verejnom diskurze ďalej pokračuje ťažká hegemónia neoliberálnej pravice. “A ako bonus sa pravičiari tvária, ako ich prenasledujú, utláčajú a tak. A pritom dostávajú ešte viac priestoru ako v miestnosti. Ja neviem, prečo neponúknu moderovanie O 5 minút 12 rovno Oravcovi, Smatanovi či Wienkovej. Celé zle.”

(hlavnespravy.sk, foto: Shuttestock)

Přejít nahoru