Sulík: Kiska bol u mňa doma, hovorili sme o jeho budúcnosti v politike

Sulík v rozhovore priznal, že počas premiérovania Petra Pellegriniho sa situácia na Slovensku upokojila. Zároveň však od neho očakával ešte viac. “Nešiel do toho s takou razanciou ako mohol, možno že má príliš veľký rešpekt pred Robertom Ficom, neviem nevidím do ich kuchyne. Každopádne, stihol aj niekoľko prešľapov,” upozornil.

Následne sa zameral na protest farmárov. Podľa neho to predseda vlády “zvládol zle”. Ak by bol Sulík premiérom s protestujúcimi farmármi by sa stretol. “Oni nedošli do Bratislavy z roztopaše na výlet, keď majú žatvu predo dvermi, ale prišli preto, lebo na východe sa vo veľkom začala rozpínať talianska mafia. Kradli im pôdu, mnohé tieto prípady sú známe, preto prišli, aby na to upozornili,” povedal Sulík. Podľa neho mal premiér Pellegrini ukázať rešpekt voči týmto ľuďom už len kvôli tomu, že spomínaná mafia mala blízko k jeho predchodcovi Ficovi. “Naozaj to nechápem, Pellegrini – človek, ktorý sa sám premáva na traktore, hrá sa na farmára, teraz nepríde medzi farmárov, no fakt neviem.”

Pri hodnotení prvých sto dní pôsobenia novej vlády Sulík poznamenal, že vymenovanie Pellegriniho na čelo vlády je krok k lepšiemu. “Peter Pellegrini je krajšia tvár Smeru. Viete, keď si porovnáte duo Pellegrini – Raši s Fico a Kaliňákom, tak čisto vizuálne je tam veľký rozdiel,” povedal v rozhlasovom éteri Sulík.

Redaktor Závodský reagoval na zmierlivé slová Sulíka ku Pellegrinimu s tým, či je možné, že SaS v budúcnosti prehodnotí prípadnú koaličnú spoluprácu so Smerom-SD. “Moja odpoveď je jasné nie. Petra Pellegriniho až tak nepoznám, aj keď z osobných stretnutí ho vnímam ako kultivovaného človeka, ale strana Smer je prehnitá oligarchistická organizácia od A do Z,” pokračoval eurposlanec Sulík, s tým, že Smer už nakradol miliardy a má za sebou údajne dvesto korupčných káuz.

 

SaS je pripravená vládnuť

Ďalej debata začala smerovať k poslednému prieskumu agentúry AKO. Moderátor naznačil, že síce vládny Smer stagnuje okolo hranice 20, 21 percent, rovnako tak aj SaS sa neposúva smerom nahor. Sulík to vysvetlil tým, že na pravicovej liberálnej sfére vznikli dve nové strany, ktoré pohlcujú aj ich voličov.

Dodal, že ľudia sa priamo vo voľbách často rozhodnú inak ako v prieskumoch. Očakáva, že strana SaS bude súperiť so Smerom o celkové prvenstvo. “SaS je pripravená vládnuť. Máme program, máme reformy, máme priority,” zdôraznil. Sulík tiež odhalil, že nadchádzajúca kampaň pred parlamentnými voľbami bude najintenzívnejšou v jeho živote.

 

Kiska u Sulíka

Sulík priznal že nedávno sa súkromne stretol s prezidentom Andrejom Kiskom, kde hovorili o jeho budúcnosti v politike. “Prišiel nás navštíviť ku nám domov, moje deti z toho boli vo vytŕžení, aj susedia…” uviedol.

“Myslím si, že má dve možnosti, buď spojí dve existujúce nové strany, ktoré ešte neprekročili hranicu zvolenia, alebo si založí svoj vlastný subjekt,” uvažuje líder SaS. “Takto by bol za ďalšieho rozbíjača pravice,” dodal.

Líder liberálov sa venoval aj téme podpori prezidentského kandidáta Roberta Mistríka stranou SaS. Zdôraznil, že Mistrík nie je kandidát SaS, že je občiansky kandidát, ktorého sa rozhodli podporiť, pretože má všetky predpoklady stať sa prezidentom.

Sulík poznamenal, že Mistrík financuje svoju kampaň tak, že ani jedno minuté euro nebude vzbudzovať podozrenia. O Mistríkovi tiež vyhlásil, že v kampani by mu veľmi pomohlo uspieť, ak by sa k jeho kandidatúre vyjadril pozitívne súčasný prezident Andrej Kiska. Sulík dokonca očakáva, že Kiska tak neskôr aj urobí.

(hlavnespravy.sk, foto: Youtube)

Přejít nahoru