Mama Martiny Kušnírovej prezradila ďalšie detaily z vyšetrovacieho spisu

Mama zavraždenej archeologičky Martiny Kušnírovej pripomenula ako vrah vo februári v obci Veľká Mača najskôr jednou ranou do tváre zastrelil jej dcéru a vzápätí aj novinára Jána Kuciaka dvomi strelami do hrude. “To je všetko, čo vedia, žiadny posun,” poznamenala Kušnírová na margo doterajšieho vyšetrovania, ktoré má na starosti špeciálny policajný tím.

Následne predstavila svoju teóriu, ako podľa nej k tragickému a brutálnemu činu došlo. “Som presvedčená, že vrah sa schoval v letnej kuchyni, ktorú nikdy nezamykali. Vtedy boli veľké mrazy. Nemohol v tej zime vonku hodinu a pol stáť. A odtiaľ videl rovno do domu, bol ako na výhľadni. Keď som sa pýtala policajtov, či v nej boli, tak na mňa pozerali ako…,” vysvetlila.

Uviedla tiež, že vrah strieľal, keď bol mladý pár v rozdielnych častiach domu. Martina podľa nej zostala v kuchyni pri počítači pripojenom na internet a Ján Kuciak bol v tom čase v pivnici skontrolovať nabíjanie batérie do auta. “Janko mal roztrhané tepláky od kolena dolu. Podľa mňa musel niečo započuť, možno Martina skríkla. A keď utekal k nej z pivnice, o niečo sa zachytil,” vysvetlila.

Vrátila sa aj ku kritike vyšetrovateľov, ktorí nechali urobiť prehliadku tiel obetí bez súdneho lekára. “Jankovi rozrezal tričko, neviem prečo. Ja som sa stále čudovala, prečo bol šuplík otvorený, myslela som, že Martina chcela zobrať nôž a chcela sa brániť. No to on vraj nemal nožnice, tak si vybral nôž,” kritizuje postup obhliadajúceho lekára matka zavraždenej dievčiny.

Prezradila aj to, že privolaní záchranári na mieste činu otvorili okná: “A načo? Veď zjavne videli, že nie je únik plynu. Tak nemali s ničím hýbať. Takto tam zmenili teplotné podmienky. Keby tam prišiel niekto, kto tomu rozumie, tak by to malo celkom iný postup,” vyslovuje ďalšie námietky pani Kušnírová.

V rozhovore pre Plusku sa vyjadrila aj k tomu, že nie je spokojná, že protesty na podporu Jána a Martiny, ktoré tiež upozorňovali na nedostatky vyšetrovania sa už prakticky skončili. “Mňa neumlčia,” uviedla s tým, že stále bude trvať na dôkladnom vyšetrení dvojnásobnej vraždy. Doterajšie vyšetrovanie považuje za nedostatočné. A následné výmeny v polícii, na ministerstvách a na čele vlády považuje za kozmetické zmeny.

Pred niekoľkými dňami sa Kušnírová zverila médiám s ďalším problémom. Po zavraždenom mladom páre totiž pozostalým ostali nezaplatené dlhy (viac v článku).

Odhalila tiež, že sama je na tom finančne zle. “Potrebujem napríklad nové auto a rovnako aj Kuciakovci. Veď sa často stretávame a všetci sme z iných kútov Slovenska. Aj teraz sme si boli na meniny Jána zaspomínať vo Veľkej Mači. To auto nutne potrebujem. Moje už má 19 rokov. Keby bola vyhlásená zbierka a ja by som si medzitým za svoje kúpila auto, tak to by bola voda na mlyn pre zlých ľudí, ktorí by začali tvrdiť, že zneužívam zbierku. Musíme si to poriadne premyslieť,“ povedala na záver matka zavraždenej Martiny.

Polícia sa k prípadu zavraždenej dvojice nevyjadruje. Prokuratúra tiež mlčí, odmietla sa k vyšetrovaniu vyjadrovať.

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru