Blíží se konec velkého podvodu Arabů a jejich kompliců v OSN

Podvodníkům v UNRWA pomalu končí žně. 70 let trvajícímu podvodu chystá učinit přítrž americký Kongres, ve kterém byl schválen návrh na novelizaci zákona o příspěvku USA do UNRWA. Tato organizace OSN je jedna ze dvou, které mají pomáhat uprchlíkům po celém světě.

UNRWA – United Nations Relief and Works Agency (Agentura OSN pro pomoc a práci) byla založena v prosinci 1949 pro asi 750 000 arabských uprchlíky z území Izraele. Má přes 52 000 zaměstnanců a roční rozpočet miliardu dolarů.

UNHCR – United Nations High Commissioner for Refugees (Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky), byla založena 14.12,1950, má asi 11 000 zaměstnanců pro téměř 66 milionů uprchlíků na celém světě.

Z miliardy dolarů pro UNRWA poskytují USA 1/3. Kongres pověřit ministerstvo zahraničí zjistit reálný počet arabských uprchlíků. Výsledek? Z proklamovaných 5,1 milionů arabských uprchlíků je skutečných uprchlíků 20 000-30 000. Jak je to možné?

Podváděli Arabové i zaměstnanci UNRWA. Arabové nehlásili své mrtvé a inkasovali za ně finance. Za uprchlíka vydávali Arabové i právníka se slušným příjmem, nebo jiné Araby s americkým, evropským či jordánským pasem. Přestože Úmluva o právním postavení uprchlíků z roku 1951 nepřipouští dědit status uprchlíka, Arabové předávali status uprchlíka z generace na generaci za souhlasu OSN. Dva miliony arabských uprchlíků v Jordánsku se vydává za uprchlíky ačkoli mají jordánské občanství.

Původní náplní práce UNRWA bylo zajistit uprchlíkům stravu a ubytování. Usnesením VS OSN z let 1958-1959 se pomoc rozšířila do oblasti vzdělávání, pak i na výstavbu infrastruktury a dnes dokonce na půjčky podnikatelům. UNRWA se stará o arabské uprchlíky v Jordánsku, Libanonu, Sýrii, pásmu Gazy, na „západním břehu Jordánu“ a východního Jeruzaléma.

Izrael soustavně poukazuje na fakt, že se z humanitární organizace stala organizace politická, nepřátelská k Izraeli. V letech 2016-17 osnovy pro základní školy v Palestinské autonomii, částečně dotované UNRWA, “učí studenty, jak být mučedníky, démonizovat a zpochybňovat existenci Izraele a výlučně se soustředit na návrat do jejich Palestiny.”

Velvyslankyně USA v OSN Nikki Haleyová obvinila OSN, že využívá arabské uprchlíky k očerňování Izraele. „Je nepřípustné, aby se na celém světě umožňovalo jen jedné skupině uprchlíků množit tak, že jejich počet roste nepřetržitě. Nelze přihlížet faktu, že 193 státy OSN tráví polovinu svého část tím, že soustavně útočí na jeden stát. Nebudeme k tomu mlčet.“

(eportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru