Slovákom je teplo – chladiace produkty idú na odbyt stále viac

Skorší nákup pomocníkov do extrémnych teplôt zahájili Slováci už na jar, kedy horúčavy udreli prvýkrát. Uprostred horúceho leta teraz kupujeme na poslednú chvíľu mobilné, menšie a prenosné ventilátory domov či do kancelárií. Čoraz viac ale investujeme aj do väčších a neprenosných zariadení, ktoré spríjemnia horúce letné dni i noci.

Okrem klimatizácií a ostatného chladiaceho príslušenstva si vyberáme aj všetky iné možné prostriedky na schladenie. Alexandra Čermáková z nákupného radcu Heureka prezrádza: „Slováci bojujú s teplom rôznymi spôsobmi. V týchto dňoch sledujeme stabilný rast predaja záhradných a detských bazénov, cestovných chladničiek či výrobníkov ľadu. Inšpirácií je mnoho.“ Nezabúdame však ani na našich domácich miláčikov. Častou položkou v nákupnom košíku je ochladzovacia podložka pre psíkov.

Aby sme sa priamemu slnku vystavovalo či najmenej, ideálne je ostať v chládku a nemusieť nikam chodiť. Aj preto bude možno rozumným rozhodnutím objednať si ventilátor či klímu online a nechať si ju doručiť až k dverám.

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru