Tohle je totálně šokující. Tato významná společnost takto manipuluje lidmi. Uniklo skandální video z její porady…

Nedávno uniklé video znovu ukázalo světu pravé barvy společnosti Google: barvy, které jsou nejen “protiamerické” v pravém smyslu toho slova, ale především hrozivé i pro celý zbytek světa, jehož se dnes stal “gůgl” nepopiratelně důležitou částí. Ve videu se zcela bezostyšně probírá, jak je třeba manipulovat veřejností.

Současný manažer Trumpovy kampaně Brad Parscale požaduje zahájit vyšetřování celé záležitosti. Parscale, ředitel digitálních kampaní prezidenta Trumpa z roku 2016 a manažer kampaně pro znovuzvolení v roce 2020 nazval společnost Google “hrozbou pro stát” v reakci na šokující záběry ze schůzky nejvyšších představitelů společnosti, kteří projevují čisté zděšení z výsledků voleb v roce 2016 a odhodlání sejmout Donalda Trumpa.

Ve videu zaznívají názory zástupců společnosti ve smyslu že “historie je na naší straně”. Navrhují zde také způsob, jak se může Google postavit proti Trumpovi – včetně popisu toho, jak mohou sami utvářet a ovlivňovat budoucí voliče. Šokující důvěrné videozáznamy poskytl Breitbartu anonymní zdroj. Spoluzakladatelé společnosti Larry Page a Sergey Brin, viceprezidenti Kent Walker a Eileen Naughton, finanční ředitel Ruth Porat a generální ředitel Sundar Pichai, ti všichni ve videu figurují. Breitbart informuje, že záznam pochází z prvního setkání vedení společnosti Google po volbě prezidenta Trumpa (o ovlivňování voleb Googlem též zde).

Šéfové znevažují volbu
V záběrech sděluje spoluzakladatel Sergej Brin, že Trumpovi příznivci jsou prý srovnatelní s fašisty a extrémisty. Poté vyzývá své podřízené, aby přemýšleli o tom, co může společnost Google udělat, aby zajistila “lepší kvalitu řízení státu a rozhodovacích procesů”.

Ve videu hovoří také Kent Walker, viceprezident pro globální záležitosti o tom, že zastánci populistických hnutí, jako ti, kteří zvolili Trumpa, jsou vedeni “strachem, xenofobií, nenávistí a touhou po odpovědi, která může nebo nemusí existovat.” Kent dále pokračoval v tom smyslu, že Google by měl využít své síly, aby zajistil, že populistická hnutí v USA a celosvětově nebudou ničím jiným než “klopýtnutím” nebo “zásekem” a že “morální oblouk dějin se ohýbá k pokroku”.

Walker také označuje Trumpovu kampaň za “tribalismus” (kmenový systém rozdělení společnosti na „našince a cizí“) a systematicky charakterizujě zvolení prezidenta Trumpa jako “problém”. Finanční ředitel Rutho Pormat zase slibuje, že Google “využije veškerou svoji sílu, zdroje a dosah, který má, aby mohly Spojené státy směřovat k opravdu důležitým hodnotám.” Ke konci setkání neidentifikovaný zaměstnanec společnosti vyzývá své (bílé) spolupracovníky, aby “porozuměli svému privilegiu“, poučili se o” skutečné historii útlaku” a podstoupili “výcvik proti předsudkům”. Orwell v praxi.

Poté, co Breitbart zveřejnil toto skandální video, přišel mluvčí Google s následujícím komentářem:

„Na pravidelném celofiremním setkání někteří zaměstnanci a vedoucí pracovníci společnosti Google vyjádřili své osobní názory v reakci na dlouhé a společnost rozdělující volební období. Více než dvacet let může kdokoli z Googlu na těchto schůzkách svobodně vyjádřit svůj názor. Na tomto nebo jakémkoli jiném setkání nebylo řečeno nic, co by naznačovalo, že politická předpojatost ovlivňuje způsob, jakým tvoříme nebo provozujeme naše produkty. Právě naopak, naše produkty jsou vytvořeny pro každého a navrhujeme je s mimořádnou péčí jako důvěryhodný zdroj informací pro všechny bez ohledu na politický názor.“

Jistě: takhle vypadá podle vedení Google politická nestrannost a důvěryhodný zdroj informací.

Globální hrozba
Brad Parscale, manažer Trumpovy kampaně pro rok 2020, napsal: “Google musí vysvětlit, proč bychom toto skandální jednání jeho představitelů neměli vnímat jako hrozbu pro republiku. Společnost Google se domnívá, že může ovlivňovat výsledky vyhledávání a videa, abyste si osvojili “jejich hodnoty” – otevřené hranice, socialismus, zdravotní péči pro všechny…“

Ve svém článku pro USA Today Parscale zopakoval, že Google a globáílní elektronické firmy jemu podobné jsou dnes největší “hrozbou pro svobodu a demokracii” přičemž Google je podle něj z nich nejnebezpečnější, pokud jde o manipulaci a potlačování svobody projevu. Technologické firmy totiž čím dál víc omezují a sešněrovávají obsah, který může být zveřejněn nebo sdílen na jejich platformách. Ovládáním a manipulací diskuse tyto společnosti ohýbají tok informací – a tedy i historie – tak, jak jim to vyhovuje. Vláda nevolených politiků tak opět postoupila o krok dál k totální tyranii.

Google a další podobné giganty se pasovaly do role samozvaných “strážců internetu” a politického diskurzu, který na jejich platformách probíhá, aniž to jejich uživatelé tuší. “Bez jakéhokoli demokratického mandátu se tyto společnosti staly censory a kontrolory jediného povoleného myšlení, diskuse a vyhledávání na internetu.“

Zákaz Alexe Jonese (článek na PP), Tommyho Robinsona (články na PP) a mnoha dalších konzervativců je toho do nebe volajícím důkazem. Stejně tak postupuje Google a spol. i v ostatních zemích kdysi svobodného světa.

(protiproud.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru