Policisté zatkli sexuálního násilníka a sodomistu z Eritreje

„Pečlivé forenzní vyšetřování a intenzivní výslechy vedly k identifikaci údajného pachatele,“ řekla policejní vrchní komisařka Laura Riskeová  z policejního ředitelství ve Freiburgu.

Útoky na ženy a zvířata

11. května 2018 v úterý v 21:30 šla žena po chodníku od tramvajové zastávky Runzmattenweg směrem na Berliner Allee. Zde byla oslovena mužem s červeným jízdním kolem. Anglicky ji  řekl, že se jmenuje John a že pochází z Eritreje. Ale najednou ji  sexuálně napadnul. Žena křičela o pomoc. Její výkřiky uslyšel další cyklista, který jí pomohl. Pachatel uniká.  Žena popíše policii násilníka  jako muže vysokého 1,85 m, mezi 20 a 25 lety,  s tmavou pletí a tmavou barvou vlasů. U ženy byly zajištěny stopy DNA, patřící útočníkovi.

 

Po zhodnocení stop DNA zjistili vyšetřovatelé podobnosti s dalšími neobjasněnými činy, zejména v případě porušení zákona o ochraně zvířat. Pachatel již před rokem sexuálně zaútočil na farmě ve Freiburgu na ovce a kozy.  Zvířata jeho útoky přežila.

O měsíc později, 12. června, cizinec napadnul 31letou ženu na Schlossbergu, žena se ubránila a násilník utekl.

 

V 6 hodin ráno 1. července na hlavní stanici v Okenstrasse sleduje 26letý muž ženu. Tam ji napadne ve dveřích. Žena se silně brání, uvolňuje se a může uniknout. Žena popisuje sexuálního zločince jako možného Afghánce, který má výšku 1,70 tmavou pleť a mezi 30 a 40 lety, mluvil německy.

 

Intenzivní výslechy svědků nyní vedly policii k muži z Eritreje. Žije ve Freiburgu a je již znám policií za útoky a majetkové trestné činy. V pátek ho policie zatkla. “Existující zatykač je  za sexuální útok, pokus o znásilnění a sodomii,” říká Riskeová.

(prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru