Robert De Niro: Trump je skutečný rasista, vede Ameriku k fašismu!

Americký herec Robert De Niro v rozhovoru s The Guardian uvedl, že americký prezident Donald Trump je skutečným rasistou a zastáncem bílé nadvlády.

„Když vidíte, že někdo jako Trump se stává prezidentem, myslíte si: No dobře. Uvidíme, co udělá, možná se změní. Ale on se zhoršil. Ukázalo mi, že je skutečně rasista. Myslel jsem, že rodem z New Yorku chápe různorodost, která existuje v tomto městě, ale je tak zlý, jak jsem si myslel předtím – a ještě horší. Je to ostuda,” řekl herec.

De Niro, který má podle novin šest dětí smíšeného rasového původu, rovněž přiznal: „Jsem znepokojen. Jedno z mých dětí je homosexuální a obává se, že s ním bude zacházeno určitým způsobem.”

Podle herce byl jako mnoho bílých liberálů naivní poté, co byl Barack Obama dvakrát zvolen do americkým prezidentem. De Niro věřil, že Amerika se stává „post-rasovou” zemí.

„Myslel jsem, že přijde něco nového. Nechápal jsem, jak silně jsou proti němu někteří lidé – rasově proti němu. Byli uraženi tím, že tam byl,” uvedl herec.

Pokud jde o to, zda považuje Trumpa za stoupence nadřazenosti bílé rasy, odpověděl De Niro kladně. Poznamenal také, že americký vůdce je na cestě k fašismu. Herec připomíná, že se lidé najednou také bavili o Hitlerovi a Mussolini, protože se zdáli směšnými.

„Obávám se, že v budoucnu budou mít lidé, kteří v něm (Trumpovi) vidí  příklad a budou nějakým způsobem traumatizováni. Budou však mnohem chytřejší, více excentričnější a jejich osobnosti budou mnohem pestřejší. Budou mít stejné hodnoty jako on, ale budou moci zajít mnohem dál a způsobit více škody jako despotové. To mě znepokojuje. Jsou lidé, kteří se na něj dívají a říkají: „Chci být jako on.” Ale budou jednat mnohem úspěšněji a budou chytřejší,” dodal De Niro.

(prvnizpravy.cz, foto: Vox.com)

Přejít nahoru