Rozhovor pre Českoaktuálně: Prezidentský kandidát Martin Daňo

Pán Daňo, kandidujete na najvyšší post – post prezidenta SR. Aké priority sú obsiahnuté vo Vašej kandidatúre? Čím sa chce Vaša osoba ešte viac prihovoriť a priblížiť k obyčajným ľuďom?

 

Obyčajným ľuďom sa nemusím približovať, lebo medzi nimi som denne a riešim aj ich problémy. Moja priorita sú problémy a ich riešenie na Slovensku. Zahraničie ma bude zaujímať len vo vzťahu k tomu, aby som tam verejne prezentoval pravdu o tom, do akého stavu sa Slovensko dostalo – a to, že sú tu naplnené všetky znaky prebiehajúcej genocídy podľa článku II. ods. c) Konvencie o genocíde, a teda, že aj konaním politikov “boli ľudia v tejto krajine úmyselne uvedení do takých ekonomických a sociálnych životných podmienok, ktoré vedú k ich čiastočnému, alebo úplnému fyzickému zničeniu”. Zlá sociálna situácia a ekonomické podmienky vyvrcholia úpadkom morálky a postupnou deštrukciou slovenského obyvateľstva.

Martin Daňo v talkshow Jána Krause

 

Čo Vás odlišuje od Vašich protikandidátov?

To, že som z nich síce najchudobnejší, ale najviac húževnatý s chuťou a silou pracovať aj 20 hodín denne v boji proti arogancii moci a svojvôli úradov za radových občanov. Zo všetkých som bol najviac politicky prenasledovaný, stíhaný a sankcionovaný a mám najbohatšie skúsenosti v boji proti úradom a šikane zo strany štátu. Budem prvý prezident, čo otvorí brány ľudom na 365 dní v roku, pretaví ich vôľu aj do svojich rozhodnutí, nikdy nesadne do vládneho špeciálu, bude používať aj hromadné dopravné prostriedky, zníži početnú ochranku, nebude organizovať primitívne tlačové konferencie, rozpustí drahý vozový park, obmedzí nákup darčekov pre delegácie a využije tvorivosť ľudí a dobrovoľníkov a tak zníži rozpočet a náklady fungovania kancelárie aj o viac ako 70%. Získané prostriedky využije na priamu pomoc takým ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. A to je len zlomok krokov, ktoré ako jediný dokážem realizovať od prvého dňa inaugurácie, ktorá bude mimochodom tiež najmenšia a najlacnejšia v histórii Slovenska. Zároveň vynaložím všetko úsilie na obmedzenie tretieho sektora v politickom boji a vyšlem jasný signál oligarchom, ich skorumpovaným médiam a mimovládkam, že nebudú tu donekonečna šíriť lži, urážať a špiniť ľudí a robiť z nich otrokov, lebo sa musia mať na pozore, že trpezlivosť ľudí už dosiahla svoje limity a ich beztrestnosť končí!

 

Čo si myslíte ako kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky o enormnom tlaku zo strany médií na voľbu jedinej pre médiá prijateľnej kandidátky Zuzany Čaputovej? Nie je jej už akosi príliš? Myslíte si, že sa nemôže stať to, čo sa udialo v prípade dosluhujúceho prezidenta A.Kisku? Precitnutie Slovákov po zvolení Čaputovej by bolo akoby “fackou” pre národ. Alebo ste iného názoru?

 

Podľa mojich odhadov, ktoré potvrdzuje aj nejeden zdroj, je na presadenie pani Čaputovej alebo jej náhradníka, teda na získanie postu prezidenta, určených 3 až 5 miliónov EUR! Obraz krehkej dievčiny z ľudu bol budovaný roky, čo naznačuje aj to, že Kiska si ju osobne pozval na svoju inauguráciu v roku 2014 a neskôr jej kariérny rast cez americké organizácie a záujmy vyvrcholil až aj jej konečnou kandidatúrou na Slovensku. Tu sa ukazuje, že všetko je len divadlo a hra finančných skupín – voľby vyhrá ten čo ma najviac peňazí – nie najviac pracovných výsledkov. Je to len o marketingu. Zvolenie Čaputovej bude posledným klincom do rakvy nášho národa.

 

Pýtal sa: Štefan Čambal

 

Profil:

Kto je Martin Daňo?
Martin Daňo je zakladateľ GINN –  združenie na ochranu verejného záujmu, boj proti korupcii, klientelizmu a rodinkárstvu a nespravodlivosti.
(od roku 2011) a ako investigatívny žurnalista prináša obrovské množstvo podnetných informácií a videí z nielen politického života na Slovensku. Martin Daňo ohlásil vo februári 2018 svoju kandidatúru do volieb prezidenta SR v roku 2019 ako nezaradený a nezávislý kandidát. Návrh na kandidatúru na prezidenta SR doložený 16 podpismi poslancov doručil do parlamentu 23. januára 2019. Predseda NR SR Andrej Danko kandidatúru Daňa oficiálne akceptoval 24. januára. Daňa podpisom podporili poslanci Boris Kollár, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková, Zuzana Šebová, Ľudovít Goga, Peter Štarchoň, Dušan Čaplovič, Ján Podmanický, Maroš Kondrót, Peter Pamula, Eduard Adamčík, Peter Marček, Alena Bašistová, Martina Šimkovičová, Rastislav Holúbek a Juraj Kolesár.

 

Vek: 42 rokov (narodil sa v roku 1976, Humenné)

Stav: slobodný, bezdetný

Dosiahnuté vzdelanie: Obchodná akadémia Humenné a život

Jazyky: Francúzština, Angličtina, Slovenčina, Čeština, Ruština a trochu Nemčina

Politická alebo náboženská príslušnosť: žiadna

Najsilnejšia schopnosť/ zručnosť: programovanie, databázy, datové štruktúry, informácie, právo

Obľúbené diela: Arthur Schopenhauer, Niccolò Machiavelli

(SCa, ceskoaktualne.cz, foto: fotoalbum Martin Daňo)

Přejít nahoru