8 účinných cvičení pro zvýšení ženské energie

Později v ten den jsem hovořil se svým společníkem na cestách, který, jak se ukázalo, byl také plný její přetékající ženské energie. Celé dny jsme se nemohli zbavit myšlenek na ni (ačkoliv romanticky se o ni nezajímal ani jeden z nás) a nedalo se popřít, že její podstata zasáhla něco velmi hluboko uvnitř nás. Cítili jsme se vnitřně rozpálení, jakoby nám v žaludcích hořel oheň. Taková je síla sexuální polarity. Její ženská energie mě, osobu mužské povahy, dostala tam, kam se dosud nikomu nepodařilo.

Ať už jste žena, která se chce znovu spojit s vaším ženským nitrem nebo s mužem, který se snaží rozvíjet a vybalancovat své mužství, zde máte osm cvičení, které zvýší vaši ženskou energii.

Buďte v pohybu
Ženská energie je dynamickou energií. Dokonalými metaforami pro ženskou energii jsou oceány, hurikány a počasí, protože jsou neustále v pohybu, neustále se mění a přesouvají. Pokud jste zavřeni v kanceláři nebo se cítíte fyzicky stagnující, musíte své tělo rozpohybovat. Ať už to znamená jít na procházku do lesa, protáhnout se na lekci jógy nebo si zatančit v ložnici ve spodním prádle na svoji oblíbenou hudbu, vaše ženská energie bude vždy aktivována pohybem.

Pryč s kalhotami
Protože ženská energie je čistý pohyb, nechce být ničím omezována. Ženy nenávidí, když jim někdo říká, jak se mají cítit, stejně jako hurikán se nedá zabalit do dárkové krabičky. Džíny a kalhoty mají tuto omezující tendenci. Dejte si „kalhotový detox“ a zkuste nosit jeden měsíc jen sukně nebo šaty. Uvidíte, jak se budete cítit. Je snadnější takto proplouvat vaším životem? Cítíte se méně omezená a více ženská? Když pomineme kulturní zvyklosti, měkké „tekoucí“ látky odrážejí konstantní pohyblivý prvek ženské energie v hmatatelné podobě.

Dělejte si ženské dýchánky
Úmyslné trávení času s jinými ženami dobíjí vaši ženskou energii. Ve společnosti stejného pohlaví se dějí úžasné věci. Je snazší odložit masku a být sám sebou.

Mějte více orgasmů
Zatímco muži při příliš častých ejakulacích odčerpávají svoji maskulinní energii, ženy skutečně těží z každého orgasmu. Jako muž nebudu ani předstírat, že vím, co to znamená, ale během posledních deseti let jsem viděl, co častější orgasmy dělaly s mými partnerkami. Více kreativity, více emocionálního spojení, více jemně vyladěné intuice…výhody jsou nekonečné.

Více přijímejte
Maskulinní energie je energie pronikající. Ženská energie je přijímající, otevírající se. Přijímáním lásky/ energie/ pozornosti se vaše hluboká studna naplní ženskou energií. Neznamená to nutně jen prostřednictvím sexu (i když to jistě také pomáhá). Můžete přijímat masáží, pedikúrou, nebo třeba když pro vás někdo uvaří jídlo. Například při masáži se uvolněným dýcháním a relaxací, které masérovi dovolí proniknout pod vrstvu stresu, naplňuje vaše ženská energie. Takže otevřete svůj kalendář a rezervujte si čas na nějakou „přijímací“ aktivitu.

Obnovte napojení
Ženský element se napojuje převážně prostřednictvím verbální komunikace (mužský převážně prostřednictvím dotyku a sexuálního styku). Není žádným tajemstvím, že jakmile ženy dosáhnou puberty, chtějí mnohem více verbálně komunikovat se svými vrstevníky. Žena ve vás je živena častými setkáváními s bližními (máma, táta, sourozenci, blízcí přátelé atd.). Vypněte televizi, zavolejte někomu, koho máte rádi a proberte své jedinečné životy. Promluvte si jen tak, nejen o tom, jak se máte vy, ale co se jim stalo od doby, kdy jste spolu naposledy mluvili.

Hýčkejte své smysly
Muž se do značné míry ztrácí v myšlenkách, zatímco žena se může ztratit v říši smyslů. Chcete-li se znovu spojit s vaší ženskou energií, dopřejte chuťovým pohárkům konzumaci čokolády, pití červeného vína a pochutnávání si na neobvyklých potravinách, které milujete. Dopřejte svému hmatu tím, že půjdete nakupovat a budete cítit všechny ty měkké látky. Můžete také jít na trh s potravinami a nabažit se všech různých vzhledů a vůní potravin kolem vás. Opusťte svoji hlavu a tělo záměrným užíváním svých smyslů.

Tvořte
Mužská energie je destruktivní, zatímco ženská je tvůrčí. Chcete-li uniknout rutině, můžete malovat, napsat báseň, píseň, nebo uvařit chutné jídlo pro sebe a ostatní. Píseň/ báseň/ jídlo nemusí být nutně „dobré“… stačí, aby bylo prostě jen vytvořené. Nechte stranou očekávání a jednoduše tvořte jen pro radost z tvoření.

Navýšení vaší ženské energie vás uzdraví
Ženská energie je bohužel často v západní společnosti považována za méně hodnotnou ze dvou zmiňovaných. Ve skutečnosti spolu ale nesoupeří. Jsou to dvě poloviny stejného celku. Doplňují se navzájem a vytvářejí rovnováhu.

Nevyvážená mužská energie znamená snažení se bez uspokojení (typickým příkladem je přepracovaný podnikatel, který nemá čas na odpočinek). Nevyvážená ženská energie je čistě hedonistická, užívající si současnost bez dalšího životního cíle a směru (například dvacetiletá dívka, která jde z večírku na večírek, bere drogy a je v životě zcela závislá na ostatních). Smutné je, že mužská energie je daleko více „ceněná“, než ta ženská. Lidé pracují více než kdy jindy a veškerý požitek jde stranou. Dosáhnou toho v životě hodně, ale milují příliš málo.

Pokud strávíte celý svůj život sprintem k pomyslné cílové čáře a zapomínáte se občas zastavit, abyste si uvědomili, že cítíte, milujete a užíváte si, pak budete žít prázdný život plný lítosti. Tak jděte a užijte si dnešek. Ne až když splníte své finanční cíle, nebo „jednoho dne“, až nebudete mít tolik práce. Nemůžete žít sám, jen ze své vůle. Musíte se na své cestě odměňovat. Určitě si to zasloužíte.

(zdroj: suenee.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru