Hororové příběhy, které se skutečně staly

Jde o městské pověsti, které se šíří globálně, a jsou téměř vždy smyšlené. Existují ale také pověsti, které mají určitý základ ve skutečnosti.

Lidé si občas stěžují, že doma slýchají čísi kroky nebo že jim někdo v bytě všelijak přemisťuje věci. V této souvislosti zmiňují nejčastěji magické síly a poltergeisty. Nicméně „neviditelní nájemníci“ do reálného světa skutečně občas zavítají –  a vždy jde o bytosti z krve a kostí. Jistý 57letý Japonec si už zoufal z „ducha“ ve svém domě, protože věci nacházel vždy zpřeházené, mizelo mu jídlo a v noci slýchal tiché kroky. Nechal si proto nainstalovat skryté kamery a okamžitě zjistil, že z jedné z jeho skříní vylézá velmi drobná žena. Přiznala se mu, že u něj bydlí tajně už rok a vychází se najíst a použít toaletu, když je majitel bytu v práci nebo spí.

Vražedný eskalátor

O eskalátor se můžeme poranit, ale že by fungoval jako vražedný nástroj? Nechce se tomu věřit, ale k incidentu s lidskými oběťmi skutečně došlo v moskevském metru 17. února 1982 na stanici Aviamotornaja. Jeden ze stupňů eskalátoru č. 4 byl poškozen. O defektu se vědělo, ale schody byly přesto v provozu.  Během špičky zhruba v 16.30 se řetěz eskalátoru přetrhl, takže schody nečekaně zrychlily.  Lidé začali padat jeden přes druhého a nastala panika. Dozorčímu stanice se nepodařilo zapnout nouzovou brzdu, takže se někteří cestující pokoušeli dostat pryč přes pohyblivá madla, ta se ale pod jejich vahou hroutila. Zranila se téměř stovka lidí, osm nehodu nepřežilo. Tato havárie patří k nejhorším v celé historii moskevského metra.

Lidé si občas stěžují, že doma slýchají čísi kroky nebo že jim někdo v bytě všelijak přemisťuje věci. V této souvislosti zmiňují nejčastěji magické síly a poltergeisty. Nicméně „neviditelní nájemníci“ do reálného světa skutečně občas zavítají –  a vždy jde o bytosti z krve a kostí.

Blesk v telefonu

Při bouřce se nemá telefonovat, protože do vás může vjet blesk. Tohle ale není pověst, nýbrž realita. V roce 1985 našli 17letého Američana Jasona mrtvého v jeho pokoji. V ruce měl telefonní sluchátko. Zjistilo se, že blesk udeřil do kabelu, který vedl po vnější straně domu. Právě v ten okamžik zvedl mladík sluchátko a blesk mu vjel přímo do ucha. Bezpečné nejsou ani mobily. Před pár lety stříhal jiný mladík trávník a poslouchal hudbu ze sluchátek ve svém iPhonu. Zasáhl ho blesk, který sjel do uzavřené smyčky mezi jeho ušima. Mladík přežil, ale blesk roztavil drát od sluchátek. Tam, kde se mobil dotýkal těla, zůstaly chlapci jizvy.

Žiletky v bonbónech

Tomuto příběhu se nechce věřit, ale došlo k němu v USA. Hloupý vtip měli na svědomí výrostci, kteří žiletky vkládali do sáčků s bonbóny. Na ty se naštěstí brzy přišlo. Mnohem větší paseku nadělal jistý duševně chorý muž, který do čokoládových tyčinek zapichoval jehly, a několik dětí se o ně zranilo.

Přejít nahoru