Uprchlíci dostanou „desatero přikázání“. Budou ho muset održovat

Každému uchazeči o azyl budou představeny „přikázání“, hned jak dorazí do Dolního Rakouska, tvrdí německý deník Die Welt. Úředníci vydají přikázání žadatelům o azyl společně s jejich oficiálními dokumenty o azylu v zemi jako konstantní připomínku pravidel, podle kterých mají jednat, uvedl regionální ministr odpovědný za azylovou politiku Gottfried Waldhäusl.

Pravidla budou též distribuována na integračních kurzech v 15 jazycích pro ty, kdo chtějí emigrovat do Rakouska. Žadatelé budou požádáni, aby podepsali písemnou dohodu o jejich dodržování, pokud chtějí dostat povolení emigrovat do země.

Po migrantech se v přikázáních mimo jiné požaduje, aby se: 1) učili německy, 2) dodržovali rakouské zákony, 3) přijali „rakouské hodnoty“ a vychovávali děti v souladu s nimi, 4) řešili nenásilně konflikty, 5) respektovali náboženskou svobodu, 6) zabraňovali zbytečnému utrpení zvířat, 7) prokázali vděčnost Rakousku.

Waldhäusl z protiimigrační Svobodné strany Rakouska (FPÖ) je znám pro svůj velmi tvrdý postoj k migraci a azylu. V roce 2018 nechal založit oplocené uprchlické zařízení v blízkosti českých hranic pro mladé “notoricky známé potížisty”. Tento politický krok byl však velmi tvrdě kritizován a centrum bylo uzavřeno.

Předseda FPÖ, Heinz-Christian Strache, minulý týden opětovně uvedl, že bude bojovat proti „plíživé islamizaci“, jak se blíží volby do Evropského parlamentu. Většina průzkumů ukazuje, že by se v nich FPÖ mohla dostat na třetí místo za jejím koaličním partnerem, Rakouskou lidovou stranu a hlavní opoziční stranou, Sociálními demokraty.

Strache, který slouží jako rakousky vicekancléř, též zopakoval, že přistěhovalectví je „vysídlování obyvatelstva“, což je termín používaný krajně pravicovými skupinami v Rakousku. „ Je to plíživá islamizace, změna populace nebo vysídlení obyvatelstva, “řekl Strache rakouským novinám OE.24.

Kritici poukazují na vládní údaje o imigraci, které ukazují, že v roce 2018 mělo zhruba 16% procent rakouského obyvatelstva zahraniční občanství, což je o 10 procent více než tomu bylo před deseti lety.

Protimigrační sentimenty v Rakousku se zvýšily v důsledku migrační krize v roce 2015. Během ní Rakousko přijalo žadatele o azyl v počtu přibližně 1% jeho obyvatel. „Naším cílem je napravit dědictví imigrační politiky předchozí vlády a zastavit imigraci z islámských zemí a podporovat integraci,“ řekl Strache.

(zdroj: eurozpravy.cz, Jan Hron, foto: Pixabay)

Přejít nahoru