Fanoušci se připravují na 10 výročí smrti Michaela Jacksona

Na hollywoodském chodníku slávy, hvězda zpěváka stále kreslí neustálé scrumy turistů, kteří se chopili selfie, zatímco nedaleké obchody se suvenýry, pouliční umělci a dokonce i tetovací salóny hlásí svižný obchod ve všech věcech značky Jackson.

Přes ulici v muzeu Ripley’s Believe It or Not je nad pokladnou strategicky posazena socha zpěváka, která láká turisty. Zaměstnanci Madame Tussauds říkají, že Jacksonova vosková figurína zůstane na prvním místě.

Podle průkopnického dokumentu HBO “Leaving Neverland”, vydaného počátkem letošního roku, to bylo jen pár hodin jízdy od srdce Hollywoodu, které Jackson používal svou celebritu a půvab, aby obtěžoval mladé chlapce na svém pohádkovém tematickém ranči.

“Přišel jsem sem vlastně jen kvůli němu. Nefotografuji žádnou jinou hvězdu,” řekl holandský turista Hooman Nazemi.

“Nějaké věci, které říkali v dokumente, byly tak těžké, ale nemůžete říct, že je to 100% pravda … Já ho miluju. Miluju ho a myslím, že každý tak isto.”

31-letý Antoine Baynes, který se vydává za Jacksona a který se vydává po hollywoodském bulváru za tipy turistů, uvedl, že obvinění neudělala nic, co by zmírnilo odvolání jeho výkonů – naopak.

“Když vyšlo HBO speciality, přijal jsem tolik, ne-li víc pozornosti než dříve. Bylo to tak trochu publicita,” řekl.

‘Milovat Shromáždění’

Nároky v dokumentárním filmu HBO dvou mužů, kteří říkají, že Jackson je sexuálně zneužíval po celá léta jako nezletilí, nebyli první, ale po tomto smrtelném předávkování hvězdou ve věku 50 let v roce 2009 režírovali skandál.

Ve svém životě Jackson popřel všechna obvinění ze sexuálního styku s dětmi a jeho majetek podal žalobu na 100 milionů dolarů proti HBO za “atentát na posmrtný charakter”.

V úterý, výročí Jacksonova úmrtí, skalní fanoušci z celého světa naplánovali “MJ Innocent Love Rally” přes Hollywood, aby se shromáždili u jeho hvězdy na chodníku.

Mezi další akce patří “zombie dance” na Venice Beach a promítání filmů.

(AFP, ceskoaktualne.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru