Žhářský útok na sídlo protiimigrační strany FPÖ – zadržen imigrant!

Zatímco se zpráva Ministerstva vnitra ČR zabývá „extrémizmem“ protiimigračních stran, tendence jsou přesně opačné. Právě imigranti spolu s levicovými extrémisty vykazují nenávist ke konzervativní a imigračně selektivní politice tzv. protiimigrantských stran. Taková míra předpojatosti staví velký otazník nad důvěryhodností podobných zpráv.

Ve věci žhářského útoku na sídlo rakouské strany Svobodných FPÖ v St. Pöltenu policie totiž zadržela afghánského imigranta. Ten údajně vypověděl, že důvodem nenávisti a žhářského útoku byla protiimigrační politika FPÖ. Policie se dostala na Afghánce náhodou. Nešika se při žhářském útoku srazil s kumpánem a popálil a nechal se ošetřit v Dunajské nemocnici. Nvíc působil nápadně a personál začal bít na poplach. Policie nicméně pátrá ještě po zbývajících třech kumpánech. Není vyloučeno, že překročí hranici do ČR, a je pak otázkou, zda policejní složky nakrmené oněmi “povedenými” zprávami MV, vůbec napadne reagovat.

Předseda FPÖ a bývalý rakouský ministr vnitra Norbert Hofer na margo pachatele, který požívá v Rakousku mezinárodní ochranu, prohlásil, že vzhledem k nevraživosti a závažnosti ohrožení lidských životů a majetkových hodnot, svůj morální nárok na azyl naprosto propásl.

(zdroj: eurabia.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru