Ve zkratce ze Slovenska: Slovenskem se valí již druhý případ afrického moru prasat

Jak na své webové stránce informuje Slovenská Státní veterinární a potravinová zpráva, v poradí již druhý případ afrického moru prasat na Slovensku zaznamenali v obci Veľký Kamenec v okrese Trebišov. Vzdálenost od prvního místa výskytu choroby je asi 5,5 km.

Nákup stihaček F-16 byl slovenskou vládou odklepnut

Zakázka na výrobu čtrnásti stihaček F-16 určených pro Slovensko má hodnotu téměř 1,59 miliardy eur. Potvrdilo to ve středu americké ministerstvo obrany. Stihačky se budou vyrábět v závodě v Greenville v Jižní Karolíně. Zákazka by měla být podle Pentagonu hotová na konci ledna 2024.

Truban z Progresívneho Slovenska užíval drogy

Šéf slovenské strany Progresívne Slovensko Michal Truban přiznal, že užíval drogy, ale až po převalení se jeho doznání ve videu, které zveřejnil ještě v roce 2013 portál eskalatoreu. Truban sice tvrdí, že šlo “jenom” o marihuanu, ale ve kompromitujícím videu říká o drogách a že je bral opakovaně. Truban neřekl, jestli absolvoval protidrogové léčení. Jen nedávno oznámil, že má ambici se stát novým slovenským premiérem. Truban ale není jediný slovenský politik, co se doznal ke braní drog. S pervitinem a heroinem má své letité zkušenosti také další poslanec za Progresívne Slovensko Martin Poliačik.

(SCa, ceskoaktualne.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru