Straší v paláci Linares?

Než palác postavili, se tvrdilo, že místo, na kterém stojí, je prokleté.

Někdejší olivový sad, který kdysi býval útočištěm banditů, si roku 1808 ve válce za nezávislost vybrali Francouzi jako místo pro žalář, kde věznili, popravoali a pohřbívali své oběti. Palác postavili roku 1873. Podle legendy se José de Murga y Reolid, markýz z Linares, nevědomky oženil se svou nelegitimní sestrou. Když se manželé dozvěděli, že jejich vztah je vlastně incest, zavraždili své dítě a jeho tělíčko zazdili v jedne z mnoha palácových komnat. Markýz spáchal sebevraždu a byl pohřben v zahradě.

Říká se, že odvetedy v paláci straší duch otce a dcery.

ačkoli spolehlivé historické zdroje příběh nepotvrzují, přitahuje palác pozornost mnoha parapsychologa. Roku 1989 objevil tým pod vedením jezuity José María Pilon mocné parapsychické síly na patře, kde je kaple, a v markýzové ložnici. V žádných místnostech tým zaregistroval náhlé změny teploty.

Badatel Sol Blanco Soler udělal v paláci přes 450 fotografií a na 11 negativech se objevily záhadné světla, které nebyly viditelné lidským okem. Když filmy přezkoušeli v laboratořích, potvrdilo se, že s nimi nikdo nemanipuloval.

Fotografie, které Sol Blanco Soler udělal uvnitř paláce Linares, odhalily existenci zvláštních, lidských okem neviditelných světel. Svědci tvrdí, že v jedné místnosti slyšeli zvuk varhan a hlasy duchů.

Od roku 1992 je palác Linares sídlem kulturního střediska známeko jako Casa de América (Americký dům).

(ČA, foto: Wikipedia)

Přejít nahoru