Afghánský migrant, který bodl dva americké turisty, tvrdí, že přišel do Nizozemska „chránit proroka Mohammeda“

V důsledku nesmyslného bodnutí byli dva muži zraněni, zatímco jeden z mužů skončil na invalidním vozíku kvůli zraněním, které utrpěl, uvádí Daily Mail.

Jawed Santani, dvacetiletý afghánský „žadatel o azyl“, se nedávno objevil na soudním jednání v nizozemském hlavním městě, kde čelil obvinění z pokusu o vraždu s cílem páchat teroristický čin.

Během soudního řízení Santani řekl soudcům: „Přišel jsem do Nizozemska, abych ochránil svého proroka,“ a dodal, že chtěl „zabít nespravedlivé a kruté lidi“, kteří „umožňují urážet proroka.“

“Chtěl jsem hájit své náboženství a objasnit, že mé náboženství by mělo zůstat samo.” Pokud tak neučiníte, měli byste být na tyto druhy akcí připraveni, “řekl.

Poté, co se ho zeptali, co plánoval dosáhnout bodnutím, řekl soudu: „Chtěl jsem své náboženství bránit a objasnit, že mé náboženství by mělo zůstat samo.

V důsledku brutálního a nesmyslného bodnutí, ke kterému došlo 31. srpna 2018, měla jedna z obětí vážně poškozenou míchu a nyní je omezena na invalidním vozíku.

Po provedení útoku byl afghánský migrant zastřelen policisty, kteří na incident reagovali. Santiniho pak vzali do vazby.

V celé Evropě stoupají bodavé útoky. Jen minulý víkend byl zabit 19letý muž, zatímco devět dalších bylo zraněno poté, co afghánský migrant ve vojenském věku ovládal špejle a nožem bodal v zuřivosti ve francouzském Lyonu.

V německém spolkovém státě Severní Porýní-Vestfálsko ministerstvo vnitra právě zveřejnilo data, která odhalila, že v první polovině roku 2019 bylo téměř 40 procent všech útoků nožů provedeno migranty.

Ve Velké Británii se drasticky zvýšila i kriminalita nožů. Včera byli dva muži hospitalizováni po útoku nožem na londýnské stanici metra Elephant a Castle v neděli večer.

(Voice, foto: Getty Images, ČA)

Přejít nahoru