O nebezpečí proměny Německa v Germanistán!

Tento trend se v budoucnu ještě prohloubí a ohrožuje zemi úplným nahrazením populace, takže autor článku Marco Maier nevylučuje možnost přeměny Německa v „Německou islámskou republiku“.

Vede německá migrační politika k úplnému nahrazení populace? Jak se bude země v nadcházejících desetiletích vyvíjet z demografického hlediska? Podle Marco Maiera, vydavatele rakouského časopisu Contra Magazin, existuje riziko, že se Německo změní v „Germanistán“.

Z jeho pohledu budou poslední měsíce jistě evokovat vzpomínky na Německo v 50. a 60. letech. To platí zejména pro velká města, ve kterých jsou demografické změny nejvýraznější. A v příštích desetiletích budou tyto změny ještě výraznější, je přesvědčen autor článku.

Marco Maier to vidí dlouhodobě jako nepřetržité masové přistěhovalectví lidí z různých částí světa, zatímco rostoucí počet Němců – a především vysoce kvalifikovaných – „hledá spásu“ v zahraničí a zůstane tam žít.

Jak Contra Magazin uvádí, v Německu se považuje za politicky nekorektní mluvit o „výměně populace“, ale používá se termín „směna“ nebo „transfer“ populace. Podle Maiera se právě tak nazývá migrační politika za poslední desetiletí.

Etnické složení Německa již prošlo v posledních desetiletích významnými změnami – a v následujících letech se tento trend „dramaticky zrychlí“, varuje autor.

Co mohou Němci očekávat do roku 2050 a co se z nich stane do roku 2100? Podle předpokladu Marca Maiera hrozí Německo riziko, že se stane „Německou islámskou republikou“.

Koneckonců se v zemi pozoruje aktivní imigrace muslimů. Kromě toho je míra porodnosti mezi příslušníky příslušného označení vyšší než u křesťanů nebo ateistů, uzavírá Marco Maier v Contra Magazinu.

(zdroj: prvnizpravy.cz, foto: Pixabay)

Přejít nahoru