Ďalšia tragédia na Slovensku! Zachraňovali psíkov, nezachránili ale seba

Povedal to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) na štvrtkovom brífingu s tým, že informácia je už potvrdená. Podľa informácií Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici stiahol silný prúd rozvodnenej rieky Muráň dovedna tri ženy, ktoré mali v revúckom útulku zachraňovať zvieratá ohrozené zvýšenou hladinou vody. Bezvládne telo jednej z nich našli záchranári už v stredu večer. Zuzka, Katka, Zdenka zasvätili svoj život záchrane túlavých psíkov v útulku patriacom OZ Dog Azyl. Ženy v stredu pravdepodobne zareagovali na výzvu, ktorá sa šírila na Facebooku, aby ľudia prišli pomôcť evakuovať psíkov. Útulok medzičasom na sociálnej sieti uviedol, že sa im podarilo evakuovať „posledných psíkov“. Vtedy ešte netušili, že tri ženy, ktoré im šli na pomoc, také šťastie nemali…
Združenie ochrancov a priateľov zvierat viní za tragédiu mesto a štát. Kedy sa štát a obce začnú tiež riadne spolupodieľať na riešení premnožených zvierat? Takéto nešťastie by sa nestalo, ak by obec Revúca, hasiči, pomohli už cez deň s evakuáciou zvierat. Ale tak, ako vždy, všetko bolo ponechané na dobrovoľníkoch, a preto sa psíci evakuovali až do tmy, kedy rieka naberala prudkosť,“ uvádza združenie a dodáva:
„Komu dať dnes vinu za ich smrť? Kvôli komu prišli rodiny o svojich blízkych? Toto zavinenie štátu je neodpustiteľné.“

K tragédii sa na sociálnej sieti vyjadril aj primátor Rožňavy Michal Domik. „V noci ma zastihla smutná správa od pána primatora z Revúcej, že tri naše dobrovoľníčky prišli o život pri zachraňovaní psov z revúckeho útulku. Pani Klincková, Kohutiarová, Majeríková prejavili tú najväčšiu lásku k zvieratám a položili za ich záchranu aj svoje vlastné životy.V mene celého nášho mesta som na Vás veľmi hrdý a príbuzným chcem prejaviť aj touto cestou našu úprimnú sústrasť”.

(SCa, ČA, foto: Pixabay)

Přejít nahoru