Fakultnej nemocnici v Trnave ide o komfort pacientov. Tí sa dočkali výmeny lôžok povedal Daniel Žitňan pre ČeskoaAktuálně

Nové lôžka boli do Fakultnej nemocnice Trnava dodané v niekoľkých fázach, pričom sa postupne menili na 16-tich oddeleniach. Lôžka boli zakúpené centrálne Ministerstvom zdravotníctva SR. „Vďaka novým lôžkam sa opäť zvýši komfort pacientov. Ďalším pozitívom je, že ide o moderné lôžka, ktoré uľahčia nášmu personálu manipuláciu s pacientmi“, povedal Daniel Žitňan generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice Trnava.

V nemocnici sa vymenilo 303 lôžok, spolu s antidekubidnými matracmi, ktoré predchádzajú vzniku preležanín. Vymenené lôžka sú polohovateľné, pričom sa vymenili rôzne typy lôžok, od klasických až po lôžka, ktoré sa využívajú pre špeciálne výkony. Ide o hydraolické lôžka, elektrické lôžka, lôžka pre potreby jednotky intenzívnej staroslivosti a bariatické lôžka, ktoré sú určené pre pacientov s nadváhou. Okrem lôžok pre dospelých pacientov boli vymenené aj lôžka na detskej klinike. Lôžka sa ihneď po dovezení začali po jednotlivých oddeleniach meniť a už dnes slúžia pacientom FN Trnava. Informácie pre ceskoaktualne.cz sa poskytol Matej Martovič, referent pre vzťahy s verejnosťou, Fakultná nemocnica Trnava.

(SCa, ČA, foto: Pixabay)

Přejít nahoru