Michael Douglas v Monte Carlu vzpomínal na Formana a vyprávěl, jak mu DeVito vyšetřoval prostatu

Keď z rúk kniežaťa preberal Zlatú Nymfu za celoživotný prínos, zaspomínal aj na svoje málo známe televízne začiatky:

„Pred päťdesiatimi rokmi som ako, úplný začiatočník nastúpil do seriálu The Streets of San Francisco. Nakrúcali sme 26 hodinových epizód šesť dní v týždni, čo ma naučilo disciplíne a tiež efektívnej práci s textom. Vtedy však televízia herca príliš nezaujímala, všetci sme sa túžili stať hlavne filmovými hviezdami,“ pripomenul éru, kedy film pripadal mnohým ľuďom zaujímavejší, pretože „za lístok v kine sa muselo platiť, zatiaľ čo televízia bežala stále a zadarmo “.

Sám s televíznou kariérou skončil, keď za ním prišiel Miloš Forman so scenárom Prelete nad kukučím hniezdom, okľukou sa k nej však za mnoho rokov vrátil. „V roku 2012 som mal točiť úžasný film Liberácia! so Stevenom Soderberghom, ale žiadne štúdio ho nechcelo financovať. Projekt sa odkladal, mne v tej dobe zrovna našli rakovinu a vyzeralo to, že sa jeho realizácie nedočkám.“ Situáciu zachránila práve televízia, konkrétne HBO, ktorá ako jedna z prvých začala stierať rozdiely medzi televíznym a filmovým obsahom.

„Dnes sa to najzaujímavejšie deje predovšetkým v televízii, a tak s ňou zrazu chcú všetci spolupracovať. Ostatne aj ja som do Monaka priviezol televízny seriál,“ hovorí Douglas na adresu The Kominsky Method scenáristu Chucka Lorreho (Teória veľkého tresku), v ktorej sa okrem iného stretol aj so svojím starým priateľom Dannym DeViatom. „On hrá urológa, ja pacienta, ktorému vyšetruje prostatu. Zvyšok si domyslite sami,“ smial sa na tlačovej konferencii v predvečer udeľovania cien.

Více info stcity.sk

Přejít nahoru