Průlom v Egyptě: Jak „výjimečný objev“ v nedotčené hrobce archeology + VIDEO

Doktor Jimenez-Serrano a jeho tým zkoumali místo na západním břehu Nilu, naproti Aswanu, a doufali, že se objev bude shodovat s nálezem KV62 Howarda Cartera z roku 1922 v KV62 v Údolí králů. Když, ale jeho tým skutečně spatřil něco neobvyklého, jak trčí z písku, nemohli docela věřit tomu jaké mají štěstí. Zjistili, že se jedná o hrobku, která byla poprvé otevřena za čtyři tisíciletí. Naštěstí televízní série „Tajemství egyptského údolí králů“ kanálu 4 zachytila ​​úžasný okamžik na fotoaparátu.

Vypravěč vysvětlil v roce 2019: „V Asuánu je Alejandro připraven otevřít hrobku, o které věří, že je to šlechtice, která žila před 4 000 lety.

“Příležitost otevřít nenarušenou hrobku, jako je tato, je jedním z momentů pro egyptology, který za svého života nikdy neuvidí.”

“Jeho tým vložil krabici potaženou papírem neobsahujícím kyseliny, aby se rakev nerozpadla.”

Doktor Jimenez-Serrano poté vysvětlil, proč jeho tým musí tak jemně manipulovat s rakví.

Řekl: „Chystáme se pohybovat kamennou deskou s velkou péčí, hmotnost je kolem 300 kilogramů, takže pokud spadne na vaše nohy (bude to bolet).”

“Vůně dřeva, wau, tomu nemohu uvěřit.”

“Tento pohřeb sestával ze dvou rakví, vnější rakve a vnitřní rakve.”

“Vnější rakev je vážně poškozená termity, ale vnitřní rakev je ve velmi dobrém stavu, díky bohu, měli jsme velké štěstí.”

Dokument dále vysvětloval, jak hrobka prokázala soulad s tou, kterou našel pan Carter před 100 lety.

Přejít nahoru