Orbán poslal list Beblavému: „Európu ohrozuje migrácia, liberálna gender agenda a zlé médiá“ + VIDEO

Beblavý vo videu na sociálnej sieti uvádza, že maďarský premiér Orbán mu v liste píše o tom, čo v súčasnosti ohrozuje Európsku úniu a frakciu Európskej ľudovej strany.

„Podľa jeho slov nás najviac ohrozujú veci ako gender ideológia, liberalizmus, zlé médiá, ktoré nám tu tlačia príbehy a migrantov,“ Belavý takto voľne cituje z listu od Viktora Orbána a dodáva, že taký istý list by mohol dostať aj od predsedu NR SR Andreja Danka, od bývalého premiéra Roberta Fica či od exsudcu a lídra strany Vlasť Štefana Harabina.

„Pripomenulo mi to, že konflikt, ktorý dnes vedieme aj v týchto voľbách nie je len medzi slovenskými silami. To je európsky konflikt medzi tými, ktorí zastávajú európske hodnoty, medzi ktoré patria aj solidartia, liberálna demokracia a ľudské práva a medzi tými, ktorí predávajú nenávisť ku všetkému, čo je iné a vyvolávajú strach,“ myslí si šéf Spolu-OD Beblavý.

Podľa Beblavého navyše politici ako Viktor Orbán tento „strach“ predávajú preto, že nevedia zo svojej krajiny urobiť miesto, v ktorom chcú ľudia žiť… Preto podľa neho aj v súčasných parlamentných voľbách je potrebné voliť európske hodnoty.

Doplňme, že europoslanci za koalíciu PS/Spolu patria v Bruseli ku kritikom vlád v Maďarsku a Poľsku a sú jednoznačne sa to, aby EÚ sankcionovala Budapešť a Varšavu za údajné deformovanie právneho štátu a justície.

https://www.facebook.com/beblavy/videos/2278206245814419/?t=0

(zdroj: hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru