Vrátili sa z lyžovačky v Taliansku. Teraz ležia v slovenskej nemocnici s podozrením na koronavírus

Len pred niekoľkými minútami mali vo vojenskej nemocnici v Ružomberku hospitalizovať štvoricu pacientov, u ktorých je podozrenie na ochorenie spôsobené koronavírusom 2019-nCoV. Hlavou rodiny má byť 37-ročný Srb žijúci v Ružomberku aj so svojou rodinou. Pacient mal dva dni suchý kašeľ a zvýšenú teplotu a pohyboval sa v oblasti s výskytom koronavírusu. Navyše u neho nejde o bežné chrípkové ochorenie. Výsledky by mali byť známe najneskôr do 48 hodín.

Iného pacienta, ktorý pracuje ako kamionista a od 21. januára do 16. februára bol pracovne v talianskom Miláne, priviezli ešte včera do nemocnice. Výsledky z jeho krvnej vzorky, ktorú poslali do laboratória v Bratislave, zatiaľ nie sú známe. Pacient zostal hospitalizovaný na klinike infektológie. V každom prípade zatiaľ koronavírus nebol na území Slovenska potvrdený.

V Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici mali hospitalizovať aj mladú ženu zo Zvolena s podozrením na koronavírus, ktorá pricestovala z Talianska. U nej sa potvrdila cestovateľská anamnéza. Odobraté vzorky sa poslali na diagnostiku. Momentálne je izolovaná v karanténe.

(SCa)

Přejít nahoru