Zavedenie času na nákupy pre dôchodcov sa stretlo s nepochopením. U seniorov

Krik a nadávky, ktoré by ste čakali vo štvrtej cenovej skupine krčmy, ak by vôbec bola otvorená. Za dverami nejednej predajne s potravinami to včera i dnes vyzeralo ako na bojovom poli. Dôvodom bol fakt, že nová vláda prijala opatrenie a zaviedla tzv. čas vyhradený pre dôchodcov, kedy si môžu nakúpiť. Po novom je to denne od 9.00 do 12.00 hod.

“Dôchodcovia k nám chodia ale aj o druhej či tretej poobede. Ich akoby ani nezaujímal čas, ktorý je pre nich vyhradený,” povedala pre ceskoaktuálne.cz vedúca potravín v Leviciach. “I tento starý pán. Keď ho moja kolegyňa slušne na to upozornila, tak ju opľul a vynadal do kur..v, ako keby ona za nariadenie vlády mohla. Vyhrážal sa jej, že si na ňu pred predajňou počká… Predavačka sa mi preto zosypala…Oznam o čase určenom pre dôchodcov máme priamo na dverách do predajne, takže každý si ho môže prečítať. Ale ľudia to nečítajú. Chcú si iba nakúpiť. Čo mám ja ako vedúca teraz robiť? Volať políciu alebo upokojovať situáciu?,” dodala vedúca,

Ako sme sa ale mohli pri našej návšteve sami presvedčiť, dôchodcov sme našli o 15.34 v piatok i v sobotu o 7.20 ráno viac než by sme boli čakali. “Kto to nariadil?…Matovič? Ten nech mi dá pokoj!…Ja si nakúpim, kedy uznám za vhodné a nie keď mi on prikáže!,” nechal sa počuť asi 65 ročný pán. Pridala sa k nemu jeho manželka “…čo nás, boha vášho, otravujete! Dajte nám pokoj a starajte sa o seba. Ak nám nedáte pokoj, tak vás udáme”. “Ja za to nemôžem, riadim sa iba nariadeniami vlády, ale sám vidíte, že niekto ani tie základné veci nerešpektuje, tak čo ja mám robiť? Ešteže zajtra máme akože zavreté, hoci musíme prísť do práce a vydezinfikovať celú predajňu. Oddýchneme si možno až poobede. Máme toho už príliš. Hádky, nadávky, konfliky..už fakt nevládzeme. Aj predavačky sú predsa ľudia,” dodala nám s plačom vedúca potravín na jednom levickom sídlisku.

(SCa)
Přejít nahoru