Weinstein byl odsouzen na 23 let za sexuální útoky

Ako informuje agentura Reusters Weinstein, byl minulý měsíc odsouzen za znásilnění ženy v hotelovém pokoji v New Yorku v roce 2013 a násilné předvedení orální sex s jinou ženou v jeho bytě v roce 2006. Hrozilo mu 29 lět vězení.

Obě ženy, za které byl Weinstein usvědčen z napadení – kdysi ctižádostivá herečka a bývalá asistentka televizní a filmové produkce – hovořily před soudem ve středu, než soudce James Burke oznámil rozsudek, a Weinstein se znovu postavil poté, co jejich svědectví pomohlo zapečetit jeho přesvědčení na mezník #MeToo soud.

Burke také slyšel od Weinsteinových právníků, kteří prosili o shovívavost kvůli svému věku a křehkému zdraví, a státní zástupci, kteří říkali, že muž, který kdysi oslavoval jako hollywoodský titán, si zasloužil tvrdý trest, který by odpovídal za obvinění z protiprávního jednání ze 70. let.

Harvey Weinstein ve středu před soudem řekl, že muži, kteří čelí obvinění v hnutí #MeToo, jsou obviněni z „věcí, kterým nikdo z nás nerozuměl“, řekl, že byl zmaten případem znásilnění, který ho měl uvěznit.

“Tisíce mužů přicházejí o náležitý proces. Obávám se této země, “řekl zneuctěný hollywoodský magnát poté, co ho dva jeho žalobci postavili před soud.

Weinstein čelil nejméně pěty letům a až 29 letům za mřížemi.

Přejít nahoru