Podvod na voličoch Sulíkovej SaS?!

“Ak by som vedel, že to bude takto a môj hlas daný Drobovi prepadne, tak určite nevolím SaS. Pokladám to za podvod na nás, voličoch,” nechal sa počuť Martin, ktorý svoj hlas dal práve Drobovi. Pridal sa k nemu aj Tibor, “V najbližších voľbách Sulíkovej SaS svoj hlas už nedám. Nech sa s tým rozlúčia. Podviedli nás!”.
Problémom je, že predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba nenastúpi do Národnej rady SR ako poslanec za SaS, hoci bol v sobotných (29.2.) parlamentných voľbách do tejto funkcie riadne zvolený a od voličov získal 8968 platných prednostných hlasov. Droba to oznámil v komentári na sociálnej sieti.
O  oficiálne stanovisko k rozhodnutiu Drobu sme požiadali aj Ondreja Šprláka z komunikačného oddelenia strany Sloboda a Solidarita, za ktorú Droba kandidoval. “Nie je to pravda, že by Juraj Droba podviedol voličov, pretože on už dopredu deklaroval a opakoval, že si neuplatní poslanecký mandát a ostane na župe. Jeho dôvod kandidatúry bol, že chcel svojmi hlasmi pomôcť strane SaS”. Ako nám ďalej Šprlák z SaS napísal, “Konkrétne Juraj Droba uviedol: “Na kandidátke som bol, aby som podporil stranu SaS. Vopred som komunikoval, že do parlamentu nenastúpim a budem pokračovať v rozrobenej práci na BSK. Kolegom v parlamente držím palce, ja zostávam naplno predsedom Bratislavského samosprávneho kraja.” 
Na miesto Drobu v parlamente by tak mala zasadnúť Jarmila Halgašová, ktorá je za SaS prvým náhradníkom. Vo voľbách získala 5740 platných prednostných hlasov.
Voliči Drobu, ale predovšetkým strany SaS to napriek tomu vnímajú ako jasný podvod na voličoch v réžii strany SaS a aj samotného Drobu. Jeden z diskutérov na sociálnej sieti napísal “Načo sú na kandidátke ľudia, ktorí už dopredu hovoria, že aj tak nepôjdu do parlamentu, lebo majú iné, lepšie platené miesto? To voličom SAS nedošlo?”. 
(SCa, il.foto: parlamentnelisty.sk)
Přejít nahoru