Z BLOGU VOX POPULI: JAKÁ JE PRAVDA O COVID-19?

SLOVANKA

Denně se nejen mimo mainstream začínají objevovat zprávy, které ukazují, že zdaleka ne vše to, co nám podávají média (nejen) hlavního proudu i politici ohledně koronaviru, může být pravda. Vždyť i názory odborníků jsou mnohdy velmi protichůdné! Nemálo zdrojů již potvrdilo, že mnohá úmrtí, která byla deklarována coby úmrtí na koronavirus, neměla COVID-19 jako hlavní příčinu skonu.

Včera mne velmi zaujal článek, zabývající se statistikou úmrtnosti na respirační choroby v Itálii. Porovnává počet úmrtí za stejné období v uplynulých letech a letos. A výsledek je přímo šokující! Cituji ředitele italského statistického úřadu Gian Carla Blangiarda:

„Na území Itálie zemřelo letos v březnu na dýchací potíže 12 352 lidí, loni v témže měsíci přibližně o tři tisíce více, totiž 15 189 a předloni dokonce 16 220.“

Horší byla situace pouze v epicentru nákazy, což potvrzuje také statistika, cituji:

„Tvrdíme-li, že během prvních 21 dnů března se na severu Itálie zdvojnásobila úmrtnost ve srovnání s lety 2015-2019, není to dojem, nýbrž faktický údaj. Když tvrdíme, že v Bergamu je úmrtnost čtyřnásobně vyšší a přechází od průměru 91 úmrtí v letech 2015-2019 ke 398 v roce 2020, referujeme o realitě. Stejně tak, když mluvíme o alarmující situaci v regionu Brescia anebo nárůstu úmrtí mezi lidmi od 74 let věku výše.“

Mimo epicentrum nákazy tedy nedošlo ke zvýšenému počtu úmrtí, naopak, letos bylo v jiných oblastech Itálie zaznamenáno výrazně méně úmrtí na respirační choroby, než v letech předchozích. Navíc, statistika hovoří jasně i o faktu, že nárůst se týká především věkové skupiny nad 74 let. U občanů pod tuto věkovou hranici k nárůstu nedošlo nikde.

Zajímavé, že? Ostatně, všimněte si, že při šíření paniky se zmiňuje jen velmi okrajově nezpochybnitelný fakt, potvrzený z míst, kde proběhlo plošné testování, které odhalilo, že asi polovina testovaných (většinou děti a mladí pod 30 let) neměla vůbec žádné příznaky, přičemž nezanedbatelný byl i počet případů s velmi lehkými příznaky. Média naopak zdůrazňují počet mrtvých a pitvají každý náhodný případ úmrtí někoho mladého. Jenže k takto velmi ojedinělým úmrtím jinak mladých zdravých lidí docházelo i bez této epidemie!

Velmi zajímavý fakt, který se však zcela záměrně zamlčuje, je nárůst úmrtí lidí, kteří nebyli nakaženi koronavirem, ale zemřeli doma jen proto, že se báli navštívit zdravotnické zařízení, aby se nenakazili COVID-19. Občas se někde objeví zcela okrajová zmínka. Proč nám statistika neukazuje celkové počty úmrtí z důvodu strachu a paniky? Stejně tak se objevují případy, kdy nejsou záměrně ošetřeni nemocní, kteří nemají koronavirus, či si musí těžce nemocný léčbu sám hradit, protože koronavirus má při ošetření přednost. A to dokonce i před rakovinou.

Více info na Pravyprostor.cz

Přejít nahoru