Nizozemsko: Zaměstnanci střediska migrantů tvrdí, že Severoafričané představují zločinné „nezletilé osoby bez doprovodu“

Několik nejmenovaných zaměstnanců pracujících v Ústřední agentuře pro přijímání žadatelů o azyl (COA) tvrdí, že trestní migranti z Maroka, Tuniska a Alžírska, kteří vystupují jako nezletilí bez doprovodu.

“Ničí věci, bojují znovu a znovu a kradou všechno, co mohou, “vysvětlil jeden pracovník nizozemským novinám Dagblad van het Noorde.

 

“Nemají absolutně žádný respekt k nám ani k COA. To nás sakra štve. “

 

“Mnoho severoafričanů předstírají, že jsou nezletilí, takže mají nárok na další výhody a ochranu, které nejsou poskytovány dospělým migrantům,” azylový pracovník pokračoval.

“Tito Maročané, Tunisané a Alžířané často nejsou vůbec nezletilí, ale mají falešné doklady. Nebo vůbec žádné papíry. Pak jsou ujištěni, že budou mít přístřeší, dokud jim nebude 18. Jen to zkusí a často to funguje. “ Píše portál Voice of Europe.

 

Nebylo by to poprvé, kdy dospělí migranti ze severní Afriky a Středního východu nepravdivě prohlašovali, že jsou nezletilí, aby mohli hrát na západoevropské systémy. Minulý rok ve Švédsku byla kariéra zubaře zničena poté, co odhalil, že 80 procent jeho migrantských pacientů, kteří tvrdili, že jsou nezletilí, jsou ve skutečnosti dospělí. Studie v Německu odhalila, že téměř polovina migrantů, kteří tvrdí, že jsou nezletilí, jsou dospělí.

Přejít nahoru