V prípade zverejnených videonahrávok Kisku začali ďalšie trestné stíhanie

Vyšetrovateľ začal začiatkom tohto mesiaca ďalšie trestné stíhanie v prípade tajných nahrávok Andreja Kisku, ktoré sa vo februári objavili na internete. Informuje o tom portál Aktuality.sk s tým, že sa vyšetrovanie zatiaľ nevedie voči konkrétnemu páchateľovi.

„Vyšetrovateľ vedie dve samostatné konania, vo veci podozrenia z prečinu ohovárania začal trestné stíhanie 5. júna,“ povedal pre portál hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Polícia už v prípade Kiskovych videí jedno trestné stíhanie vedie od februára.

„Môžeme potvrdiť, že po doručení trestného oznámenia a jeho doplnení oznamovateľom, začal vyšetrovateľ policajného zboru v tejto veci 24. februára trestné stíhanie vo veci prečinu ohovárania a 26. februára trestné stíhanie vo veci prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy,“ ozrejmila v marci hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová (viac v článku).

Obe trestné stíhania sú výsledkom trestného oznámenia, ktoré podal ešte v polovici februára exprezident Andrej Kiska.

 

Kiskove videá

Od februára sa na internete objavili celkovo tri videá (prvé video si môžete pozrieť TU, druhé TU, tretie TU), ktoré majú dokazovať, že Kiska pri kúpe pozemkov vo Veľkom Slavkove vedel o tom, že ich získava podvodne. V dvoch z týchto videí vystupuje aj samotný exprezident, ktorý sa v nich rozpráva s popradským podnikateľom Michalom Šuligom.

O prvom videu Kiska povedal, že ide o „primitívne video, dvoch veľmi zlých a nedôveryhodných hercov“. Po zverejnení ďalšie videa, v ktorom sa objavil aj on sám, už ale hovoril o tom, že boli videá zverejnené na popud niektorého z poslancov NR SR za stranu Smer, ktorého vypátral v spolupráci s etickými hackermi. O jednom z videí okrem toho tvrdil, že je účelovo postrihané.

Kiska tiež uviedol, že zverejnenie videí nebolo nič len predvolebnou „špinavú kampaň SMERu“. Po zverejnení druhého videa sa Andrej Kiska obrátil na políciu so žiadosťou, aby to vyšetrila.

zdroj: hlavnespravy.sk

 

Přejít nahoru