TO, ČO NAPÍSALA TÁTO “UČITEĽKA-RASISTKA” O RÓMOCH MATOVIČOVI, VÁS DOSTANE !

Matovičove  vyjadrenie sa nepáčilo údajnej učiteľke ktorá okamžite reagovala tak, že mu napísala list, ktorý aj zverejnila vo svojom statuse na sociálnej sieti Facebook. Podľa všetkého to nemôže byť normálny človek, ale psychický narušená osoba s rasistickými vlastnosťami, takýto človek by nemal pracovať s ľuďmi a už vonkoncom nie s deťmi.

Prečítajte si list, ktorý napísala učiteľka Igorovi Matovičovi.

Vyjadrenie ucitelky…citajte…
Chcem reagovať na premiérove slová (včerajšie večerné správy TV JOJ) o tom, ako sú cigánske deti z osád považované za menejcenné a že verí, že tieto budú prínosom pre krajinu. Samozrejme nezabudol naznačiť, že táto menejcennosť spočíva najmä v oblasti vzdelávania,ktorého sa podľa neho cigánskym deťom nedostáva v takej miere ako nerómskym.
Vytáča má toto jeho bohorovné sebavedomé tliachanie.

Napísala som mu list do správy, ale predpokladám, že si ho neprečíta, namiesto toho si bude fotiť svoj nedeľný obed alebo psa.
Chcela som poslať príspevok priamo ku spotu, kde sa ide dos..ať z toho, ako si bol uctiť cigánov pri príležitosti Dňa cigánskeho holokaustu v BB, ale dnes už nebolo možné komentovať – aspoň mňa to už nepustilo. Tak ten list dávam aspoň sem, ak viete,kde by sa dal ešte zviditeľniť, napíšte.
Vážený pán Matovič.

Píšem Vám na základe Vášho názoru o vzdelaní Rómov, ktorý ste s hrdosťou prezentovali vo večerných správach na TV JOJ v Deň rómskeho holokaustu. A síce ste vyhlásili, že by vás potešilo, keby Rómovia neboli považovaní za menejcenných, o čom svedčí napríklad vzdelanie žiakov z osád. V správach v rozhlase na druhý deň ste sa nechali počuť, že veríte, že títo žiaci budú prínosom pre štát.

Túto do neba volajúcu sprostosť, ktorú ste vyslovili, je možné ospravedlniť jediným, a síce, že nemáte ani poňatia o rómskej mentalite a ich „zmýšľaní“.
Ten, kto nežije (nemám na mysli niekoľkominútovú návštevu, aby ste svetu ukázali, ako vám to nie je ľahostajné a odchod domov) v ich bezprostrednej blízkosti a nestretáva sa s nimi denne, ich považuje za ukrivdenú menejcennú komunitu, ktorej nie je dopriate. Ja sa vyjadrím len k vami prezentovanému nedostatočnému vzdelaniu týchto osôb.

Som učiteľkou a v triede mám okrem nerómskych žiakov aj mnoho rómskych “úboŽIAKOV” a viem jedno: že Rómovia sa vzdelávať nechcú! Denne sa totiž vyjadrujú, že ich do toho nútime, že my – “gadžovia” sme na robotu a oni na zábavu. Že sedia v škole nasilu, že sme rasisti a tlačíme ich do niečoho, čo ich nebaví a nudí.
Skutočne je to do neba volajúca krivda voči nám, keď niekto ako vy (ktorí neviete zhola nič o ich životnom štýle, ktorým je: dostať podporu, za dva dni ju prejesť, prepiť a čakať na ďalšiu) tvrdíte, že sa im nedostáva vzdelania.

URÁŽATE VŠETKÝCH UČITEĽOV, KTORÍ SA DENNE TRÁPIA S TAKÝMITO „ŽIAKMI“,KTORÍ SI ODSEDIA, ZOHREJÚ SA, NAJEDIA A IDÚ DOMOV.

NEMÁTE ANI TUŠENIA, AKÉ SÚ S NIMI VÝCHOVNÉ PROBLÉMY A KOĽKO NERVOV A PODLOMENÉHO ZDRAVIA TO UČITEĽOV STOJÍ! AKO KRADNÚ, VYVOLÁVAJÚ KONFLIKTY, PROVOKUJÚ UČITEĽOV, FAJČIA TAKMER OD ŠKÔLKY, OPÍJAJÚ SA UŽ NA 1. STUPNI A MOHLA BY SOM TU MENOVAŤ DONEKONEČNA ĎALEJ. SÚ TO V PREVAŽNEJ MIERE ASOCIÁLI, S KTORÝMI SI NEVEDIA DAŤ RADY ANI RODIČIA DOMA, ANI POLICAJTI (KTORÍ SA ICH BOJA). SLEDUJETE MÉDIÁ?? DENNE TAM NÁJDETE VÝTRŽNÍCTVA, PREPADY, A I. A DRVIVÚ VÄČŠINU SPÁCHAJÚ PRÁVE ONI – RÓMOVIA. NEDÁVNO ŠKOLÁCI PREPADLI STARÉHO UJA, KTORÝ SA VYBRAL NA HUBY – ZMLÁTILI HO DO KRVI, LEBO IM NEDAL CIGARETU, PRETOŽE JU NEMAL! MYSLÍTE SI, ŽE LEN TAK ZO ŽARTU MAJÚ PRÍVLASTOK NEPRISPÔSOBIVÍ?
NECH SA VÁM PÁČI, PRÍĎTE SI VYSKÚŠAŤ UČIŤ ICH, ALE ASPOŇ NA 2 – 3 ROKY A JA VÁM GARANTUJEM, ŽE O TÝŽDEŇ S PLAČOM UTEČIETE!

UČIVO IM VYSVETĽUJEME PRESNE TAK, AKO OSTATNÝM DEŤOM, ALE ICH UŽ OD 5. ROČNÍKA ZŠ ZAUJÍMA SEX A RODENIE DETÍ A VZDELANIE VRAJ NEPOTREBUJÚ, LEBO ŠTÁT SA POSTARÁ.
NEMYSLÍTE, ŽE BY STE MALI APELOVAŤ NAJMÄ NA ICH RODIČOV?? DIEŤA MÁ MAŤ TEN, KTO JE SCHOPNÝ SLUŠNE PRACOVAŤ A POSTARAŤ SA OŇ SÁM, NIE SKRZ DÁVKY OD ŠTÁTU!

Preto, vážený pán Matovič, prijmite túto dobre mienenú radu odo mňa:
Zamerajte počas svojho pôsobenia svoju pozornosť na rodičov týchto detí v osadách, ktorí nie sú schopní viesť svoje deti ku školským povinnostiam, ktoré ich denne iba ODKLADAJÚ do škôl. Rodičia sa s nimi doma neučia, deti sú zanedbané, pretože namiesto toho, aby sa im ich rodičia venovali, tie často sledujú, ako ich rodičia súložia!!! Ukazujú to potom učiteľkám a ostatným spolužiakom v škole.

VÁM NIČ NEHOVORÍ POJEM KOOPERÁCIA ŠKOLY A RODINY??? A RODINY??? OPAKUJEM: A RODINY??

ZAČNITE TEDA OD RODÍN V OSADÁCH, JEDNAJTE TVRDO, NEOBLOMNE, LEBO NA NICH PLATÍ LEN TREST CEZ PENIAZE.
ODOBERTE IM DETI DO DETSKÝCH DOMOVOV, SIAHNITE NA PENIAZE, PRÍĎTE DO ŠKÔL NA VÝCHODE, PREKVAPTE RÁNO O 5.00 RODIČOV, KTORÍ OPITÍ EŠTE SPIA A DIEŤA SA VYPRAVÍ DO ŠKOLY SAMO, BEZ DESIATEJ A POMÔCOK.
TO NIE JE DISKRIMINÁCIA, VÁŽENÝ PANE, TO JE PORIADOK V KRAJINE!

APELUJTE NA RODINY RÓMOV, ODOBERTE IM DÁVKY, ZAVEDŤE SYSTÉM, ŽE DIEŤA MUSÍ DOSAHOVAŤ URČITÝ PRIEMER ZNÁMOK, DONÚŤTE RODIČOV UČIŤ SA S DEŤMI!!
TAM TREBA ZAČAŤ, pretože vy idete na to z nesprávneho konca. Nie školy, nie vzdelanie je nedostatočné , ale nedostatočná je mentalita Rómov na rodinný život a výchovu detí (česť výnimkám, ktorých je ale, bohužiaľ, žalostne málo).

TU TREBA JEDNAŤ RÁZNE, PRETOŽE PEKNÉ SLOVO NA TENTO DRUH NEPLATÍ.

NAUČILI STE ICH LEN ZADARMO BRAŤ!
A EŠTE ČOSI – JE PODĽA VÁS V PORIADKU, ŽE NERÓM, KTORÝ CELÝ ŽIVOT TVRDO MAKÁ, DOSTANE NIŽŠÍ DÔCHODOK, NEŽ RÓMOVIA, KTORÍ ŽIJÚ PRÁVE ZO SOC. DÁVOK A NEPRACUJÚ?? PREČO SA DRŽIA NA VÝCHODE? PRETOŽE TU NIE JE PRÁCA!
PREČÍTAJTE SI OTVORENÝ LIST, KTORÝ SVOJHO ČASU PÍSALI UČITEĽKY Z DOBŠINEJ.
RÓMOM STE NA SMIECH, OPÍJAJÚ VÁS ROŽKOM.

AUTOR: SONA MARECKOVA, vyšlo na tvpress.sk

 

Přejít nahoru