Přistěhovalec se pokusil „spálit kostel“ ve švédském městě – svědci

Uprostřed nepokojů, které během víkendu vypukly v malém švédském městě Ronneby, se dav imigrantů pokusil zapálit místní kostel, uvedl švédský rozhlas s odvoláním na místní svědky.

Místní muž Naem Sufan, sám přistěhovalec, řekl švédskému rozhlasu, že se pokusil zasáhnout, když pachatelé, mladí i dospělí, chtěli kostel vypálit. Podle vlastního přiznání byl zbit, protože „bránil církev“ hašením saka. Píše portál Sputniknews.

Kostel přežil nepoškozený, na rozdíl od Sufana, který byl zasažen kamenem a skončil se zlomeným ramenem a bolavým krkem. Potvrdil také, že pachatelé byli přistěhovalci, a vyjádřil své pobouření.

“Jste tak zklamaní, když uvidíte, že to přistěhovalci dělají. Sám jsem imigrant. A nechápu to. Švédsko jim dalo vše, co chtějí. Uprchli jsme z války, takže zde nemůžeme zahájit nové války,“ řekl Sufan švédskému rozhlasu a poukázal na to, že lidé, kteří přicházejí do Švédska, se musí stát součástí společnosti a naučit se jazyk.

Sufan říká, že za nepokoje stojí Islámská asociace a rodiče, kteří neučí její mladé lidi a děti, jak se mají správně chovat.

Přejít nahoru