Šaškují s rouškami, neřeší skutečné problémy. Slováci zuří kvůli incidentu s policejní viceprezidentkou

Tohoto incidentu si všimlo mnoho lidí, kteří Maškarovou odsoudili. Rouška by se totiž podle obecných pravidel měla nosit tak, aby zakrývala ústa i nos. Výjimku tvoří starší lidé nebo lidé s vážnými zdravotními problémy, které souvisejí s dýcháním, jako například astma.

„Vicepresidentka neví, jak se nosí rouška? Má ji na půl žerdi – teda na nose ji nemá… Jakto? Ona nedostane pokutu?“ ptal se rozčileně jeden z uživatelů. „Policie jde dělat kontroly roušek a ona v TV rouška pod nosem… Bomba,“ poznamenal další.
V případě viceprezidentky Jany Maškarové přitom nejde o první případ, kdy roušku neměla správně nasazenou. Nos jí bylo vidět i během představení první policejní aplikace začátkem léta.

Dnes ráno však Maškarová vše musela vysvětlit veřejnosti. Její prohlášení bylo zveřejněno na oficiální facebookové stránce slovenské policie.

„Vážení občané, jak jste si mohli všimnout, na včerejší tiskové konferenci mi rouška nezakrývala nos, což není správné. Přestože to rozhodně nebyl můj záměr a vím, jak se roušky mají správné nosit, chci se Vám touto cestou omluvit. Rouška se mi musela sesunout postupně z nosu během mého vystoupení, když jsem se maximálně soustředila na prezentaci pro média a veřejnost, až jsem si toho nevšimla. Na druhé straně to bude možná i pro něco dobré, protože jsem zaregistrovala mé fotografie na různých stránkách, kde občané na tento omyl upozorňují. Snad ještě více lidí se díky tomu dozví, že rouška patří i na nos,“ zareagovala na incident Maškarová.

https://www.facebook.com/policiaslovakia/posts/3658221450874717

Nové prohlášení viceprezidentky ale vyvolalo další diskusi v komentářích.

„A kdybychom už fakt přestali šaškovat s těmi rouškami, a snad se najde i něco důležitějšího v pracovní náplni policejního sboru?!“ reagoval na příspěvek policie jeden sledující. „Mně osobně by spíše zajímalo, kdy se v tomto státě začnou řešit skutečné problémy,“ dodal další.

Někteří ale pochválili Maškarovou, že chybu přiznala. „Každá omluva je namístě. Svědčí o pokoře, a ne o lidské pýše. Takto formulovanou omluvu lze akceptovat,“ napsal jeden uživatel.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru