Zrátal mu to! Banáš vyzval Matoviča, aby zodpovedal tieto zásadné otázky! “Keď máte Boha pri sebe, presvedčte nás a budeme Vás rešpektovať”

Spisovateľ Jozef Banáš vyzval premiéra Igora Matoviča, aby mu odpovedal na pár zásadných otázok týkajúcich sa Covidu. Podľa Banáša voľba OĽaNO nebola z presvedčenia, ale zo zúfalstva.

Vyjadrenie spisovateľa Banáša

Pán premiér,
keď máte Boha pri sebe, presvedčte nás a budeme Vás rešpektovať

Pán premiér,

píšem knihu o Tomášovi Baťovi, ktorý dokázal úžasné veci vďaka jedinému – presvedčil ľudí. Keď sa stal starostom Zlína, vyhlásil: Veci verejné musia riešiť ľudia mysliaci, nielen zvolení!

V tom je kľúč úspechu. Získať ľudí. Korona musí byť pre Vás príležitosťou získať ľudí. To sa dá dvomi spôsobmi – ísť osobným príkladom a vysvetľovať. Odpovedať na otázky. Osobný príklad spočíva v skromnosti, pokore a slušnosti. O to viac, keď je zrejmé, že Vaša politická sila je v skutočnosti podstatne nižšia ako si myslíte, pretože väčšina hlasov Oľano nebola z presvedčenia, ale zo zúfalstva.

Získať ľudí znamená poskytnúť im také argumenty, aby môjmu zámeru uverili a nasledovali ma. Vrieskaním a nadávaním iba ľudí naseriete (citoval som Vás) a budú sa správať presne opačne ako chcete.

Aj keď je pravdou, že ľudia radšej poslúchajú ako premýšľajú, vždy sú zanietenejší ak ich získate, ako keď ich prinútite.

Som rád, že boj s kovidom ste prebrali do Vašich vlastných – odborných rúk. Začali ste rázne – vynadali ste vraj tým nezodpovedným. Nuž, na rozdiel od Vás si nemyslím, že tí Slováci, ktorí sa pýtajú, sú banda nezodpovedných samovrahov, ktorí škrípu zubami pri nosení rúšok len preto, aby Vás vytáčali.

Vy, Váš minister a Vaša komisia robíte zásadnú chybu – zatiaľ ste nás NEPRESVEDČILI o nebezpečenstve tejto „hnusoby“. To sa dá len tak, ak ľuďom zodpoviete základné otázky, ktoré si v súvislosti s kovidom kladú. Dajte na ne konečne odpovede.

Více info na picuskapital.sk

Přejít nahoru