Zlodeji kradnú už aj testovacie sety na COVID-19

Na Slovensku sa vo veľkom testuje. Nejde síce o skutočne dobrovoľný akt, pretože si ho vydieraním a zastrašovaním i šikanou vynútil zločinec a zlodej Igor Matovič, ktorý hrubo zneužil svoje právomoci verejného činiteľa. V 45 okresoch aj dnes preto pokračuje druhé kolo plošného testovania na koronavírus. Jedná sa o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom vynútenom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta. Slováci už v zúfalstve sa preto rozhodli kradnúť testy a dezinfekčné prostriedky z priestorov, kde prebieha testovanie Slovákov na COVID-19.

Podľa Polície v Tvrdošíne sa páchateľ vlámal do odberného miesta v priestoroch materskej škôlky na sídlisku Medvedzie. “Z miesta boli odcudzené dezinfekčné prostriedky, ochranné pomôcky a testy na COVID-19,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) na sociálnej sieti napísal, že páchateľ vnikol cez zadný vchod, kde násilím prekonal plastové dvere. Odcudzil 750 antigénových testov, 20 overalov, 20 respirátorov a 350 rukavíc. “Stále prebieha obhliadka miesta činu. Certifikáty boli uložené v inej miestnosti, k nim sa páchateľ nedostal,” dodal.

(SCa)

 

 

Přejít nahoru