Každá pátá domácnost na Slovensku bojuje s plísní. TAKTO se jí zbavíte levně a natrvalo!

Čajovníkový olej (Tea Tree Oil)

Čajovníkový olej je jedním z nejpozoruhodnějších darů přírody, který lidé znají a využívají již stovky let. Jde o nejsilnější dezinfekční přírodní prostředek. Zabezpečuje dlouhodobou ochranu před bakteriemi, viry a známé jsou i jeho úžasné účinky v boji proti plísni.

postup: Do šálku vody přidáme 1 lžičku čajovníkového oleje. Smícháme, Nalijme do nádoby s rozprašovačem a postříkáme postižená místa Necháme působit a pak tato místa důkladně otřeme hadříkem. Jako prevenci můžeme do spár a na místa, kde se plíseň zvykne objevovat, nastříkat tuto směs a nechat zaschnout.

Jedlá soda

Jedné z nejúčinnějších prostředků jak odstranit plíseň a zabránit jejímu opakovanému návratu, máme přímo pod nosem. Soda je ideální k odstranění menších ložisek plísně a zabránění v jejich rozšiřování. Kromě toho povrchy účinně dezinfikuje a odstraňuje nepříjemný zápach.

postup: Jedlou sodu smícháme s vodou v poměru 1: 1 tak, aby nám vznikla konzistence pasty. Pastu naneseme na problematickou plochu a necháme zaschnout. Pak místo vydrhneme starou zubním kartáčkem a zbývající pastu jednoduše otřeme hadrem. Jako prevenci před návratem plísně můžeme použít další způsob. Smícháme 1-2 lžičky sody a 2 šálky vody. Směs pořádně protřepeme a promícháme dříve, než ji nalijeme do nádoby s rozprašovačem. Potom nalijeme do nádoby s rozprašovačem, nastříkáme na problematická místa a necháme uschnout.

Extrakt z grapefruitových jadérek

Přírodní prostředek, který má blahodárné účinky nejen na lidské zdraví, ale i na prostředí, ve kterém žijeme. Dokáže totiž účinně bojovat nejen proti bakteriím, ale efektivně likviduje i plísně a viry.

postup: 10 kapek extraktu z grapefruitových jadérek smícháme s 1 šálkem vody. Směs nalijeme do rozprašovače a naneseme na problematické povrchy. Otřeme a povrch necháme uschnout.

Vice info na tojenapad.dobrenoviny.sk

Přejít nahoru