Jak postupovat když po Vás někdo bude vyžadovat očkování na COVID-19?

Všechny tyto tak zvané “povinnosti”, ať je to nošení roušek nebo testování, nejsou povinné a dokonce přímo v rozporu s našimi ‘přirozenými’ právy ustanovený v Listině základních práv a svobod. Více

zde

Jelikož se bavíme o lékařských procedurách, tak by od jejích příjemců měli vykonavatelé vyžadovat plně informovaný souhlas. Je zde nutné vědět, jako příjemci, jaké máme práva a jak a kdy je evokovat. O tom jak postupovat v případě že od Vás někdo bude vyžadovat test jsem psal <a href=”https://ceskoaktualne.cz/2021/03/blog/dopis-o-podminenem-podrobeni-se-testu-na-sars-cov-2/” title=””>zde</a>. Tady (níže uveden) je dopis jak byste mohli reagovat na to když vás někdo bude nutit se nechat vakcinovat.

 

 

Dopis o podmíněném přijetí/souhlasu s praktickým lékařem/zdravotnickým personálem podle čl. 6 Všeobecné deklarace o bioetice a lidských právech (UDBHR) z roku 2005 a Žádost o přístup k informacím o zpracování osobních údajů subjektu údajů podle čl. 15 Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)

Vážený(á) dr/pane/paní/slečno atd…………………..

píši Vám, abych Vám položil otázky týkající se navrhovaného očkování proti COVID-19. Tímto Vám oznamuji, že svůj souhlas s očkováním poskytnu pouze za podmínky, že odpovědi na každou jednotlivou z níže uvedených otázek budou kladné a všechna požadovaná vysvětlení mi budou poskytnuta co nejdříve, nebo jakmile to bude prakticky možné.

Otázka č. 1: Jste lékařem/lékařkou, vykonávajícím své lékařské povinnosti tak, jak je stanoví ČLK (Česká lékařská komora), a v souladu s tím působíte po celou dobu výkonu své funkce? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 2: Jste nade vší pochybnost přesvědčen(a), že vakcína proti COVID-19 je dostatečně bezpečná a účinná pro hromadné zavádění na trh bez licence? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 3: Souhlasíte s tím, že vakcína proti COVID-19 je považována za nezbytnou, přestože obecně přijímaná míra přežití s onemocněním COVID-19 se pohybuje kolem 99,96 % a převážná většina zaznamenaných úmrtí je evidována u starších osob a osob s komorbiditou? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 4: Souhlasíte s tím, že tato očkovací kampaň představuje lidský experiment podle čl. 6 Norimberského zákoníku, s absencí jakýchkoli testů na zvířatech, které by prokazovaly bezpečnost a účinnost této vakcíny? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 5: Souhlasíte s tím, že plně informovaný souhlas (muže, ženy, chlapce nebo dívky) je základním předpokladem pro dodržování jejich základních lidských práv podle UDBHR (Všeobecná deklarace o bioetice a lidských právech), GDPR (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů) a pro řádné a pořádné plnění Vašich lékařských povinností? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 6: Vlastníte nebo máte k dispozici spolehlivé údaje, nezávisle ověřené, podrobně popisující přesné složky vakcíny na COVID-19? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 7: Jste jako lékař/ka a odborník přesvědčen(a), že složky této vakcíny mi jednotlivě ani v součinnosti nevyvolají žádnou nežádoucí psychologickou a/nebo fyzickou reakci? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 8: Jste připraven(a) přijmout a stvrdit podpisem osobní zodpovědnost a zajistit odškodnění v můj prospěch a/nebo mých dědiců/nejbližších příbuzných, a to s plnou a neomezenou odpovědností za jakoukoli újmu nebo ztrátu života, která by byla způsobena v důsledku nežádoucích účinků následujících po mém přijetí vakcíny v jedné nebo opakovaných dávkách? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 9: Jste srozuměn(a) s tím, že zatajování údajů a blokování nebo úmyslné odmítnutí poskytnout údaje nebo informace týkající se rizik spojených s očkováním může být posuzováno jako trestný čin podle §16 Trestního zákoníku sb. 40/2009 Díl 2 o zavinění z nedbalosti? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Otázka č. 10: Jste připraven(a) předložit odůvodnění pro Vaše kladné odpovědi na otázky 2,3 a 7 založené na nezávislých důkazech? ANO / NE (Zakroužkujte svou odpověď)

Pošlete mi laskavě Vaši odpověď podepsanou vlastní rukou a modrým inkoustem do jednoho kalendářního měsíce, abyste vyhověl(a) požadavkům na ochranu údajů a reagoval(a) na mé obavy se ctí a zákonnou transparentností. Děkuji.

Jméno s podpisem:                                                                                       Datum:

 

(vlastní rukou, modrým inkoustem)

 

 

 

Autor: PS

 

Zřeknutí se odpovědnosti:

Nic z výše uvedeného není zamýšleno jako právní poradenství, ale pouze pro vzdělávací účely. Březen 2021

Přejít nahoru