Občané píší „Hamáčkovo gestapo v další akci“. Zdeněk Koudelka o neústavnosti. Tereza Hyťhová hledá pozitivní vzor v Británii. Co se ale děje nejen tam? Shlédněte

Moravský advokátdocent práva, věnující se především ústavnímu a správnímu právu, zvláště výkonné moci a samosprávě. Autor knih Prezident republikyPrávní předpisy samosprávyTranscendentní pramen práva, Zákon o státním zastupitelství s komentářem, Mezinárodní konflikty a bezpečnost státuZákon o obcích (obecní zřízení) Komentář, na svém blogu píše:

V neděli 7. 3. 2021 byl v Praze na Václavském náměstí po demonstraci zadržen policií poslanec Lubomír Volný, protože neměl roušku.

Lidé na demonstraci nenošením roušky vyjadřují odpor ke covidovým zákazům, příkazům a omezením, které stanovila vláda či Ministerstvo zdravotnictví. Poslanec Volný tím projevuje politický názor.
Zadržet poslance lze jen, byl-li dopaden při spáchání trestného činu nebo bezprostředně poté, což stanoví čl. 27 odst. 5 Ústavy. Jelikož nenošení roušky je jen přestupek, je zadržení poslance Volného protiústavní. I Ústava byla zarouškována.

Boj proti porušování práva v jednotlivých případech je bojem za všechny, kteří se nechtějí zítra probudit v totalitním státě. I zde platí výrok Martina Niemöllera o vzrůstu moci nacistického státu: “Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem; nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem; nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem; nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mě mohl zastat.“.

Po kliknutí na obrázek zobrazíte video s průběhem celého zásahu.

Od té doby bylo občany ČR zaznamenáno již několik drsných zákroků policie (městské i státní) proti neposlušným občanům (Kolik jich ale asi tak nikdo nezaznamenal?). O tom posledním již píší „Hamáčkovo gestapo v další akci

Poslankyně Mgr. Tereza Hyťhová za ústecký kraj promluvila za rozčarované občany. Hamáčku, chceme vědět, co bude na konci března.

Parlamentní listy mimo jiné píší: Od prvního března se Česká republika ocitla v přísném lockdownu. Lidé musí zůstávat na území své obce nebo okresu, ve firmách se povinně testuje, respirátory jsou povinné takřka všude.

„Budou studenti maturovat? Budou moci živnostníci pracovat? Jaký má vláda plán a strategii, co bude zamýšlet s republikou v případě, že se situace nezlepší?“ ptala se za občany poslankyně Hyťhová, podle které není možné rozhodovat ze dne na den a vydávat nová a nová nařízení, příkazy, zákazy a omezení. „Lidé potřebují vědět určitý čas dopředu, co se bude dít a na co se mají připravit,“.
„Myslím si, že vláda zkrátka žádný plán nemá a nařízení vymýšlí na koleni. Proč se vláda aktivně nesnaží zajistit dostatek vakcín a raději stále čeká na EU? Tohle všechno prodlužuje lockdown do nekonečna,“.

„Proč si Česká republika nevezme příklad z jiných zemí – např. z Velké Británie?“

Na to redakce Kurýr IN klade otázku: Jsou opatření přijatá Velkou Británií hodna následování? Vážení čtenáři posuďte sami.

Kliknutím na obrázek spustíte video autentických záznamů policejní brutality za poslední rok ne jen z Británie, ale celého západního světa. V čí prospěch se to vše právě na této části naší planety děje? Není to jen naše vláda, na kterou většina občanů ČR nyní upírá zrak. Informace o kterých se z médií příliš nedozvíte. V těch navíc chybí i jakékoli zprávy o tom, co se děje v těch dle nich a některých politiků „diktátorských režimech“.

Většina občanů za ten rok mediální masáže, děšení postaveného na zmanipulovaných statistikách a realizovaných opatření si již bohužel vytvořila ke svým vládním věznitelům Stockholmský syndrom – specifická pozitivní emoční i afektivní vazba a závislost oběti (např. rukojmí) na pachateli (např. únosci) vyskytující se též ve vztazích některých vězňů a jejich vyšetřovatelů. Většina občanů se stala vděčnými rukojmími vládních „zachránců“. Přesně jak píše lékař intenzivní medicíny Martin Hála, který začal veřejně publikovat z nutnosti duševní sebeobrany. 

redakce Kurýr IN

Přejít nahoru