Tohle Angela nedomyslela! Migranti s covidem-19 plní německé jipky, důvodů je několik

O problému, který byl dosud tabu, informovala německá média. Například server Bild.de se odkazuje na Lothara Wielera, šéfa Institutu Roberta Kocha, který o vysokém počtu infekcí koronavirem mezi migranty mluvil koncem února během online konference s dalšími lékaři.

„Je to skutečný problém,“ připouští Wieler.

Mezi několika německými lékaři zapátral i server Focus.de. Konkrétních čísel se sice nedočkal, protože žádná podobná statistika neexistuje, lékaři se ale prakticky jednohlasně shodují, že migranti tvoří značnou část pacientů hospitalizovaných s covidem-19.

„Je to pravda, pacienti s migračním původem mají mezi hospitalizovanými nadměrné zastoupení. Zejména ve druhé koronavirové vlně to je obrovský podíl mezi pacienty, kteří vyžadují léčbu,“ řekl serveru lékař, který si přál zůstat v anonymitě.

A problém mají i další země, kam migranti z Blízkého východu, severní Afriky, Turecka či Balkánu putují.

Už v prosinci list Basler Zeitung napsal, že na švýcarských jednotkách intenzivní péče je obrovský podíl migrantů, hovořil dokonce o 70 procentech. Jeden rakouský lékař zase potvrdil, že na jeho vídeňské klinice tvoří migranti asi 60 procent hospitalizovaných. V souvislosti s tím mají značný podíl i na úmrtnosti.

Více info na expres.cz

Přejít nahoru