Nemecké médiá o Slovensku: Chaos v KORONAkatastrofe, ostrá kritika premiéra Matoviča

DW píše, že antikorupčný a politický aktivista Igor Matovič prevzal krajinu v zlom stave: Išlo o korupčný, mafiánsky systém expremiéra Roberta Fica, v ktorom bola politika prepojená s organizovaným zločinom. Akoby to nestačilo, Matovič prevzal krajinu uprostred koronakrízy.

Po takmer roku je bilancia reformnej vlády skôr sklamaním, píše DW. A čo sa týka zvládnutia pandémie, je to katastrofálne. Slovensko je v jednom z najhorších núdzových stavoch na svete. Na vine je hlavne chaotický manažment Matovičovej vlády.

„Bilancia vlády je po jedenástich mesiacoch veľmi zmiešaná,“ cituje portál politológa Grigorija Mesežnikova z Inštitútu pre verejné otázky (IVO) v Bratislave. “Má určité úspechy v reformách súdnictva a v boji proti korupcii. Celkovo je však veľmi rozdelená a pri pandémii koronavírusu úplne zlyhala. Miera nekompetentnosti a chaosu, ktorá sa ukazuje, je veľmi vysoká.”

Stratégia antigénového testovania zlyhala

Na jeseň, keď sa objavila druhá koronavírusová vlna, sa predseda vlády Matovič spoliehal na stratégiu pravidelných celoplošných antigénových testov – a to proti radám mnohých odborníkov. Testy mali preukázať, či a kde sú hlavné oblasti infekcie, takže by sa malo zabrániť celoplošnému lockdownu ako na jar. Stratégia však podľa DW zlyhala.

Více info na topky.sk

Přejít nahoru