Česká zbrojní společnost koupila slavnou americkou firmu Colt

Česká zbrojovka Group SE úspěšně dokončila akvizici americké společnosti vyrábějící střelné zbraně Colt Holding Company LLC. Group SE se stala jediným vlastníkem této slavné americké firmy. Hodnota smlouvy činí 220 milionů USD. Bývalý majitel společnosti Colt navíc získal více než milion akcií jejího nového vlastníka.

Jak již dříve řekl předseda představenstva a generální ředitel Group SE Lubomír Kovařík, sloučení je strategickou etapou rozvoje obou společností. Podle Kovaříka je sloučení firem plně v souladu se strategií České zbrojní společnosti „stát se světovým lídrem ve výrobě střelných zbraní a klíčovým partnerem pro ozbrojené síly”.

Závody této české zbrojovky, v nichž pracuje kolem 1700 zaměstnanců, se nacházejí v České republice, Německu a USA. Vyrábějí lovecké, sportovní a všechny druhy vojenských ručních palných zbraní.

Značka zbraní Colt je jedním ze symbolů USA. V letech 1835-36 si americký konstruktér Samuel Colt nechal patentovat svůj slavný bubínkový revolver, který automaticky přiváděl nový náboj do hlavně – revolver Colt se šesti náboji. Colt se stal oblíbenou zbraní těch, kteří dobývali Divoký západ. V této souvislosti dostal revolver přezdívku „dobyvatel Západu”. Byl populární u armády, šerifů i kovbojů.

Zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru