Podvod s lůžky v Německu potvrzen

Ani tzv. najvyspelejší ťahúni EÚ nie sú žiadnou výnimkou.

Denník Bild je síce považovaný za nemecký bulvárny časopis, no upútavka na jeho článok na titulnej strane vzbudila pozornosť po celom Nemecku.

Píše sa v ňom totiž, že hororové čísla počtov lôžok počas vrchliacej koronakrízy na jednotkách intenzívnej zdravotníckej starostlivosti boli falšované z ekonomických dôvodov, pričom sa odvolávajú na zistenia Nemeckého Federálneho kontrolného úradu.

Pokiaľ pripustíme, že takéto niečo sa udialo v hospodársky silnom európskom štáte, môžeme sa pohrávať s otázkou, či k nejakým manipuláciám nedošlo aj u nás?

V Žiline sme situáciu priebežne preverovali, dokonca sme pripravili pre obetavý zdravotnícky personál a hospitalizovaných pacientov nákup stoviek kusov ovocia. No zrnká podozrení či boli všade natoľko vyťažené zdravotnícke zariadenia aj u nás zasieva predmetné konštatovanie novinárov Bildu.

Reportéri Bildu spravili aj krátku videoreportáž, ktorú zverejnili na svojom webe s nasledovným popisom:
„Je to jeden z najväčších škandálov krízy počas korony: Mnohé kliniky zámerne hlásili menej voľných lôžok na jednotke intenzívnej starostlivosti, ako mali – aby vybrali peniaze od daňových poplatníkov! Odhaľuje to správa Federálneho kontrolného úradu (BRH).“

Odkaz na príspevok na FB a koláž: https://m.facebook.com/lazar.pavol/photos/a.1436268169770830/4221779431219676/

Zdroj koláže: m.bild.de
Zdroj videa:
https://m.bild.de/video/clip/news/die-intensivbetten-luege-die-knallhart-abrechnung-von-bild-76700282-76702750.bildMobile.html

Autor: Pavol Lazar

Přejít nahoru