Německý soud obvinil jeptišku a dal jí pokutu 500 EUR za pomoc nigerijským ženám vyhrožovaným deportací z Německa. Obě ženy údajně uprchly z nucené prostituce v Itálii

Juliana Seelmann je 38letá jeptiška, která žije a pracuje ve františkánském opatství Oberzell v severním Bavorsku. Ve středu (2. června) byla uznána vinnou z napomáhání nelegálnímu pobytu a okresní soud ve městě Würzburg jí uložil pokutu ve výši 500 EUR.

Podle mluvčího soudu jeptiška musí vyplatit peníze charitativní organizaci a hrozí jí pokuta ve výši 600 EUR, pokud se během dvouleté zkušební doby dopustí jakéhokoli porušení.

„Žijeme v demokracii, nikoli v teokracii. Je to otevřené porušení zákona, které nelze odpustit,“ řekl soudce. Seelmann přiznal a zdůraznil, že její akce byla výslovně podporována biskupem ve Würzburgu.

Jeptiška poskytla církevní azyl jedné nigerijské ženě v letech 2019 a 2020 v jejím opatství. Ženy údajně uprchly z nucené prostituce v Itálii a hledaly útočiště v Německu.

Podle dublinského nařízení Evropské unie Nařízení EU, které stanoví kritéria a mechanismy pro určení členského státu EU odpovědného za posuzování žádosti o mezinárodní ochranu podané státním příslušníkem třetí země nebo osobou bez státní příslušnosti v jednom z členských států. Mnoho žadatelů o azyl jsou takzvané dublinské případy, což znamená, že poprvé vstoupili do EU v jiné zemi, než je jejich současná, a pravděpodobně budou přesunuti tam, protože tato země je odpovědná, ženy by musely opustit Německo do Itálie, kde poprvé vstoupil do EU. Píše portál Infomigrants.

Jedna z žen, nyní 23letá, byla poslána matkou k nucené prostituci, když jí bylo 15 let, podle líčení případů diecéze Würzburg. Její pasák, žena, ji nejprve poslal do Libye, poté do Itálie. Odtud dvakrát uprchla do Německa a na konci roku 2019 žila v opatství dva měsíce. Nyní má právo zůstat v Německu.

Zda druhá žena, která zůstala v opatství od února do května 2020, může zůstat v Německu, není jisté. 34letá byla také nucena k prostituci, uvedla diecéze Würzburg. Navíc má HIV.

Přejít nahoru